topBanner
Fajita kycklingbowl

Fajita kycklingbowl

med vitlöksris och limedressing

Njut av livet med en fräsch bowl gjord på aromatiskt vitlöksris som bas med tacomarinerad kyckling och ugnsrostade grönsaker. Ringla över en okomplicerad men svingod limedressing och toppa med uppfriskande koriander. Texmex-influenserna är tydliga och det är en fräsch och färgglad rätt som gör dig på gott humör. Dessutom klar på bara en halvtimme!

Taggar:Barnvänlig
Allergener:mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Röd paprika

1 st

Gul paprika

1 st

Rödlök

1 burk

Majs

2 st

Vitlöksklyfta

100 g

Basmatiris

300 g

Strimlad kycklinglårfilé, taco marinerat

½ st

Lime

1 påse

Koriander

½ paket

Gräddfil

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

20 g

Smör*

(Innehållermjölk)

300 ml

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2791 kJ
Energi (kcal)667 kcal
Fett28 g
varav mättat13 g
Kolhydrater64 g
varav socker17 g
Protein37 g
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft.

Kärna ur och skär röd och gul paprika i 2 cm breda skivor.

Skär rödlök i 2 cm breda klyftor.

Häll av och skölj majsen.

2

Lägg paprika, rödlök och majs på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och krydda med en nypa salt* och peppar*.

Rör om och rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills grönsakerna är mjuka.

3

Finhacka (eller pressa) vitlök.

Hetta upp smör* med en skvätt olivolja* i en kastrull på medelhög värme. Fräs vitlök i 1-2 min.

Tillsätt ris, vatten* (se ingredienslistan) och en nypa salt* och koka upp. Sänk till låg värme och låt sjuda under lock i 10 min.

Ta av kastrullen från värmen och låt stå under lock i 10 min, eller tills vattnet har absorberats.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme när det återstår ca 10 min av grönsakernas tillagningstid.

Stek kycklingstrimlorna i 5-6 min, eller tills kycklingen är genomstekt. Rör om då och då.

VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

5

Riv limezest tills du har en nypa och dela limen i klyftor. Grovhacka koriander.

Blanda gräddfil [1/2 paket, 2 pers], limezest, en generös skvätt limejuice, en nypa salt* och peppar* i en skål.

VIKTIGT: Glöm inte att skrubba din lime innan du river zesten.

6

Fördela vitlöksris, tacokyckling och rostade grönsaker mellan era skålar.

Ringla över limedressing och garnera med koriander.

Servera med resterande limeklyftor vid sidan av.