HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconFajita Kycklingbowl
topBanner
Fajita kycklingbowl

Fajita kycklingbowl

med vitlöksris och limedressing

Njut av livet med en fräsch bowl gjord på aromatiskt vitlöksris som bas med tacomarinerad kyckling och ugnsrostade grönsaker. Ringla över en okomplicerad men svingod limedressing och toppa med uppfriskande koriander. Texmex-influenserna är tydliga och det är en fräsch och färgglad rätt som gör dig på gott humör. Dessutom klar på bara en halvtimme!

Taggar:Barnvänlig
Allergener:mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Röd paprika

300 g

Koriander

½ st

Gräddfil

(Innehållermjölk)

1.33 msk

Majs

3 dl

Strimlad kycklinglårfilé, taco marinerat

Basmatiris

Gul paprika

Rödlök

Vitlöksklyfta

Lime

Ingår inte i din leverans

Smör*

(Innehållermjölk)

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)1603.8762 kJ
Energi (kcal)383.3356 kcal
Fett23.5373 g
varav mättat10.2 g
Kolhydrater14.4037 g
varav socker6.7 g
Protein29.2282 g
Salt2.3 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Kärna ur och skär röd och gul paprika i 2 cm breda skivor. Skär rödlök i 2 cm breda klyftor. Häll av och skölj majsen.

2

Lägg paprika, rödlök och majs på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och krydda med en nypa salt* och peppar*. Rör om och rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills grönsakerna är mjuka.

3

Finhacka (eller pressa) vitlök. Hetta upp smör* med en skvätt olivolja* i en kastrull på medelhög värme. Fräs vitlök i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten* (se ingredienslistan) och en nypa salt* och koka upp. Sänk till låg värme och låt sjuda under lock i 10 min. Ta av kastrullen från värmen och låt stå under lock i 10 min, eller tills vattnet har absorberats.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme när det återstår ca 10 min av grönsakernas tillagningstid. Stek kycklingstrimlorna i 5-6 min, eller tills kycklingen är genomstekt. Rör om då och då. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

5

Riv limezest tills du har en nypa och dela limen i klyftor. Grovhacka koriander. Blanda gräddfil [1/2 paket, 2 pers], limezest, en generös skvätt limejuice, en nypa salt* och peppar* i en skål. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba din lime innan du river zesten.

6

Fördela vitlöksris, tacokyckling och rostade grönsaker mellan era skålar. Ringla över limedressing och garnera med koriander. Servera med resterande limeklyftor vid sidan av.