HelloFresh
Fajita kycklingbowl

Fajita kycklingbowl

med vitlöksris och limedressing

Njut av livet med en fräsch bowl gjord på aromatiskt vitlöksris som bas med tacomarinerad kyckling och ugnsrostade grönsaker. Ringla över en okomplicerad men svingod limedressing och toppa med uppfriskande koriander. Texmex-influenserna är tydliga och det är en fräsch och färgglad rätt som gör dig på gott humör. Dessutom klar på bara en halvtimme!

Allergener:mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

1 st

Röd paprika

1 st

Gul paprika

1 st

Rödlök

1 burk

Majs

2 st

Vitlöksklyfta

100 g

Basmatiris

300 g

Strimlad kycklinglårfilé, taco marinerat

½ st

Lime

1 påse

Koriander

75 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

20 g

Smör*

(Innehållermjölk)

3.75 dl

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)2801 kJ
Energi (kcal)670 kcal
Fett28 g
varav mättat13 g
Kolhydrater65 g
varav socker18 g
Kostfiber7 g
Protein36 g
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200°C.

Kärna ur och skär både gul och röd paprika i 2 cm breda strimlor.

Skär rödlök i 2 cm breda klyftor.

Häll av och skölj majsen i kallt vatten.

2

Lägg paprikastrimlor, rödlök och majs på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och krydda med en nypa salt och peppar*.

Blanda runt och rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills grönsakerna är mjuka.

3

Finhacka vitlök.

Smält smör och en skvätt olivolja i en kastrull på medelhög värme. Fräs vitlök, 1-2 min.

Tillsätt basmatiris, vatten (se ingredienslistan) och en nypa salt och koka upp. Sänk till låg värme och sätt på ett lock. Låt sjuda i10 min.

Ta av kastrullen från värmen och låt stå under lock i 10 min, eller tills vattnet har absorberats.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme när det återstår ca 10 min av grönsakernas tillagningstid.

Stek kycklingstrimlorna i 5-6 min, eller tills kycklingen är genomstekt. Rör om då och då.

VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

5

Riv limezest tills du har en nypa och dela limen i klyftor. Grovhacka koriander.

Blanda gräddfil, limezest och en generös skvätt limejuice i en skål. Krydda med en nypa salt och peppar.

VIKTIGT: Glöm inte att skrubba din lime innan du river zesten.

6

Fördela vitlöksris, tacokyckling och rostade grönsaker mellan era skålar.

Ringla över limedressing och garnera med koriander.

Servera med resterande limeklyftor vid sidan av.