topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fajita kycklingbowl

Fajita kycklingbowl

med vitlöksris och limedressing

Njut av livet med en fräsch bowl gjord på aromatiskt vitlöksris som bas med tacomarinerad kyckling och ugnsrostade grönsaker. Ringla över en okomplicerad men svingod limedressing och toppa med uppfriskande koriander. Texmex-influenserna är tydliga och det är en fräsch och färgglad rätt som gör dig på gott humör. Dessutom klar på bara en halvtimme!

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

100

Basmatiris

1

Röd paprika

1

Paprika

1

Rödlök

1

Majs

2

Vitlöksklyfta

300

Strimlad kycklinglårfilé, taco marinerat

½

Lime

1

Koriander

75

Gräddfil

Ingår inte i din leverans

1.33

Smör

3.75

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)383 kcal
Energi (kJ)1604 kJ
Fett23.54 g
varav mättat10.2 g
Kolhydrater14.4 g
varav socker6.7 g
Protein29.23 g
Salt2.3 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Sätt ugnen på 200°C. Kärna ur och skär både gul och röd paprika i 2 cm breda strimlor. Skär rödlök i 2 cm breda klyftor. Häll av och skölj majsen i kallt vatten.

Rosta grönsaker
2

Lägg paprikastrimlor, rödlök och majs på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och krydda med en nypa salt* och peppar*. Blanda runt och rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills grönsakerna är mjuka.

Koka vitlöksris
3

Finhacka vitlök. Smält smör* och en skvätt olivolja* i en kastrull på medelhög värme. Fräs vitlök, 1-2 min. Tillsätt basmatiris, vatten* (se ingredienslistan) och en nypa salt* och koka upp. Sänk till låg värme och sätt på ett lock. Låt sjuda i 10 min. Ta av kastrullen från värmen och låt stå under lock i 10 min, eller tills vattnet har absorberats.

Stek kyckling
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme när det återstår ca 10 min av grönsakernas tillagningstid. Stek kycklingstrimlorna i 5-6 min, eller tills kycklingen är genomstekt. Rör om då och då. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Blanda limedressing
5

Riv limezest tills du har en nypa och dela limen i klyftor. Grovhacka koriander. Blanda gräddfil, limezest och en generös skvätt limejuice i en skål. Krydda med en nypa salt* och peppar*. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba din lime innan du river zesten.

Servera
6

Fördela vitlöksris, tacokyckling och rostade grönsaker mellan era skålar. Ringla över limedressing och garnera med koriander. Servera med resterande limeklyftor vid sidan av.