I kväll kombinerar vi klassiska medelhavssmaker i en lättlagad paj med botten på frasig smördeg. Vi gräddar pajen med ricotta och zucchini, toppar med basilika och chili och serverar den med en fräsch tomatsallad.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
225 g
Smördeg
(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Sesam)
2 st
Tomat
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Basilika
200 g
Ricotta
(Innehåller: Mjölk)
½ st
Röd chili
40 g
Rucola
½ st
Citron
4 g
Medelhavets Pärla
1 st
Zucchini
20 g
Solroskärnor
(Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter, Sesam)
¼ tsk
Salt till ricotta
½ tsk
Salt till grönsaker
1 msk
Olja till grönsaker
¼ tsk
Salt till sallad
1 msk
Olja till sallad
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Ta ut smördegen från kylen.
Rulla ut smördeg och placera den på en plåt med bakplåtspapper.
Finhacka eller pressa vitlök.
Blanda ricotta, salt och vitlök i en liten skål.
Skala zucchini i långa band med en potatisskalare.
Blanda zucchini, salt, Medelhavets Pärla och olivolja i en stor skål.
Bre ricotta över smördegen och lämna en kant på 1 cm runt om.
Toppa med zucchini i ett jämnt lager.
Grädda i ugnen i 10–12 min, tills gyllene och spröd.
Under tiden, skölj rucola.
Grovhacka tomat.
Blanda rucola och tomat i en medelstor skål.
Finhacka basilika och chili.
Halvera citron.
Blanda basilika och chili i en liten skål.
Vänd sallad med olivolja, solroskärnor, citronsaft och salt precis innan servering.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Skär zucchinipaj i bitar och lägg upp paj och sallad på tallrikar.
Strö basilikagremolata över pajen.