
I kväll kombinerar vi klassiska medelhavssmaker i en lättlagad paj med botten på frasig smördeg. Vi gräddar pajen med ricotta och zucchini, toppar med basilika och chili och serverar den med en fräsch tomatsallad.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
225 g
Smördeg
(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Sesam)
2 st
Tomat
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Basilika
200 g
Ricotta
(Innehåller: Mjölk)
½ st
Chili
40 g
Rucola
1 st
Citrusfrukt
4 g
Medelhavets Pärla
1 st
Zucchini
20 g
Solroskärnor
(Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter, Jordnötter)
¼ tsk
Salt till ricotta
½ tsk
Salt till grönsaker
1 msk
Olja till grönsaker
1 msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Ta ut smördegen från kylen.
Rulla ut smördeg och placera den på en plåt med bakplåtspapper.

Finhacka eller pressa vitlök.
Blanda ricotta, salt och vitlök i en liten skål.
Skala zucchini i långa band med en potatisskalare.
Blanda zucchini, salt, Medelhavets Pärla och olivolja i en stor skål.

Bre ricotta över smördegen och lämna en kant på 1 cm runt om.
Toppa med zucchini i ett jämnt lager.
Grädda i ugnen i 10–12 min, tills gyllene och spröd.

Under tiden, skölj rucola.
Grovhacka tomat.
Blanda rucola och tomat i en medelstor skål.
Finhacka basilika och chili.
Halvera citron.

Blanda basilika och chili i en liten skål.
Vänd sallad med olivolja, solroskärnor, citronsaft och salt precis innan servering.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Skär zucchinipaj i bitar och lägg upp paj och sallad på tallrikar.
Strö basilikagremolata över pajen.