Chorizospaghetti i cajunsås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Chorizospaghetti i cajunsås

Chorizospaghetti i cajunsås

med paprika och rosmarinspangrattato

Spaghetti och köttfärssås i all ära, men ibland är dets dags att vidga vyerna och testa något nytt. Den här pastarätten har både hetta och härliga konsistenser och är dessutom enkel att laga. Vi svänger ihop en krämig och kryddig sås med matlagningsgrädde, paprika, spenat, vitlök, cajunkryddor och chiliflakes som vi vänder ner spaghetti i. Sedan toppar vi med knaperstekt chorizo och gyllenrostad rosmarinspangrattato, och så är middagen serverad.

Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Sulfiter
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

½ g

Chiliflakes

2 st

Vitlöksklyfta

½ st

Rosmarin

12.5 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

180 g

Chorizo, ternet

(Innehåller Mjölk)

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

1 paket

Spaghetti

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Senap, Soja)

40 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

1 burk

Tomatpuré

1 st

Paprika

60 g

Spenat

Ingår inte i din leverans

1 dl

Sparat pastavatten

½ msk

Olja till pangratatto

¼ tsk

Salt till pangrattato

1 msk

Olja till sås

½ tsk

Salt till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4781 kJ
Energi (kcal)1143 kcal
Fett67 g
varav mättat31.6 g
Kolhydrater87.1 g
varav socker15 g
Protein46.7 g
Salt5.6 g

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”.

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Gör pangrattato
2

Under tiden, grovhacka rosmarinsblad.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek rosmarin i 1 min, eller tills väldoftande. Tillsätt panko och stek i 3–4 min, eller tills gyllene och krispig.

Krydda med salt och en nypa peppar och lägg över i en liten skål.

Förbered råvaror
3

Skär paprika i 1 cm tunna skivor.

Skölj spenat.

Finhacka eller pressa vitlök.

Stek chorizo
4

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.

Stek chorizo i 8–10 min, eller tills genomstekt. Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper.

Laga sås
5

Under tiden, hetta upp olivolja i en ny stor stekpanna på medelhög värme. Stek paprika i 2–3 min.

Tillsätt vitlök, Ay Cajun-ba, chiliflakes och tomatpuré och stek i ytterligare 1 min, eller tills väldoftande.

Rör ner matlagningsgrädde, sparat pastavatten, salt och en nypa peppar. Sjud i 2–3 min, eller tills tjocknat.

Vänd ner pasta, hälften av finriven ost och spenat i såsen.

TIPS: 1) Tillsätt en skvätt vatten om pastan verkar torr. 2)Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
6

Lägg upp pasta i skålar.

Toppa med chorizo, rosmarinspangrattato och resterande finriven ost.