Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 4 portioner ingår. Njut av en hemlagad brunch med massor av choklad. Vi gör avokadotoast, pannkakor med chokladknappar och en lyxig stracciatellayoghurt toppad med hasselnötter.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Baguette
(Innehåller: Vete, Gluten)
1 st
Citron
400 g
Pannkaksmix
(Innehåller: Mjölk, Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Soja, Khorasanvete, Sesam, Spelt, Havre, Korn, Råg, Jordnötter, Nötter, Kamut, Lupin)
2 st
Avokado
40 g
Hasselnötter
(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Sesam, Spelt, Vete, Korn, Havre, Jordnötter, Råg)
200 g
Mjölkchokladknappar
(Innehåller: Mjölk, Soja Kan innehålla spår av: Nötter, Sesam, Havre, Spelt, Gluten, Vete, Korn, Råg, Jordnötter)
300 g
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Granatäpple
200 g
Ricotta
(Innehåller: Mjölk)
15 g
Riven kokos
(Kan innehålla spår av: Korn, Sesam, Råg, Jordnötter, Vete, Gluten, Nötter, Spelt, Havre)
100 g
Sirap
5 dl
Vatten till pannkakor
2 msk
Smör till stekning
¼ tsk
Salt till guacamole
Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Rosta kokos i 2–3 min, tills lätt brynt. Ställ åt sidan i en skål.
Krossa hasselnötter direkt i påsen med en kavel tills grovt krossade. Rosta hasselnötter i 3–4 min, tills gyllene.
Vispa ihop vatten, hälften av chokladknapparna och pannkaksmix i en stor skål tills slätt. Smält smör i en stekpanna på medelhög värme.
Portionera ut smet till 8–10 cm stora pannkakor i stekpannan. Stek i 1–2 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekta. Upprepa med resterande smet.
TIPS: 1) Tillsätt mer smör vid behov. 2) Håll pannkakorna varma i ugnen vid 100 °C/80 °C (varmluft) tills servering.
Skär bröd i 1,5 cm tjocka skivor och placera på en plåt med bakplåtspapper.
Ringla över en skvätt olivolja, krydda med en nypa salt och rosta i ugnen i 6–8 min, tills krispiga.
Halvera citron.
Hetta upp sirap och citronsaft i en liten kastrull på medelhög värme. Sjud under omrörning i 8–10 min. Stäng av värmen och täck med lock tills servering.
Vispa ricotta och citronsaft i en medelstor skål i 30 sek, tills slätt och fluffigt.
Under tiden, halvera och kärna ur avokado och gröp ur den med en sked.
Mosa avokado, salt och en nypa peppar i en medelstor skål. Bre avokadomos på bröd.
Rulla granatäpple mot arbetsytan så kärnorna lossnar. Dela det på mitten, sänk ner halvorna i en skål med vatten och lossa försiktigt kärnorna med händerna. Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort de vita hinnorna från ytan och häll av vattnet.
TIPS: 1) Genom att lossa kärnorna under vatten förhindrar du att köket ofrivilligt färgas rosa! 2) Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja till avokadon.
Placera resterande chokladknappar i en medelstor skål. Värm i 20 sek i taget i mikrovågsugn tills chokladen har smält. Rör om mellan varje gång. Blanda yoghurt och choklad i en stor skål.
Häll upp yoghurt i glas och toppa med hasselnötter.
Toppa avokadotoast med granatäpple.
Lägg upp pannkakor på tallrikar och toppa med ricotta, citronsirap och kokos.
TIPS: Smält choklad i vattenbad om du inte har en mikrovågsugn.