HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGyllenstekt Gnocchi I Tomatsås
topBanner
Gyllenstekt gnocchi i tomatsås

Gyllenstekt gnocchi i tomatsås

med färsk basilika och krämig ricotta

Potatis eller pasta? Ikväll behöver ni inte välja, vi ska nämligen ha gnocchi, som räknas som pasta, men som faktisk innehåller potatis! Här bjuder vi på ett spännande recept med gnocchi som steks istället för att kokas! Vi toppar gnocchi med en ljuvlig tomatsås med körsbärstomater, rödlök, paprika och ricotta, och serverar med krispig rucola.

Taggar:Under 650 kcalVegetarisk
Allergener:mjölkselleriägggluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

250 g

Körsbärstomater

½ burk

Tomatpuré

50 g

Ricotta

(Innehållermjölk)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

1 portionspåse

Basilika

1 st

Rödlök

1 st

Vitlöksklyfta

20 g

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)

350 g

Gnocchi

(InnehållerglutenKan innehållasoja, senap)

4 g

Mamas Favorit

(Innehållerägg)

1 st

Röd paprika

20 g

Rucola

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 2)

2 dl

Vatten (steg 4)

1 tsk

Socker (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

¼ msk

Olivolja (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)549 kcal
Energi (kJ)2295 kJ
Fett17.04 g
varav mättat5.5 g
Kolhydrater77.61 g
varav socker18.5 g
Protein18.47 g
Salt4.7 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Finhacka eller pressa vitlök. Finhacka rödlök. Finhacka basilika. Halvera paprika, kärna ur och skär i tunna strimlor.

2

Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelvärme. Stek rödlök i 5-6 min, tills mjuk, rör då och då. Tillsätt vitlök och stek i 30 sek.

3

Hetta upp en ny stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja* så det täcker pannan. Tillsätt gnocchi i ett lager och stek under omrörning i 6-8 min, tills gyllene. Krydda med salt* och peppar*, och lägg över till en tallrik. TIPS: 1) Tillsätt mer olivolja om gnocchi fastnar på pannan. 2) Gnocchi behöver inte kokas innan den steks.

4

Rör i Mamas favorit, tomatpuré [1/2 burk, 2P], grönsaksbuljong, socker* [1 tsk | 2 tsk], vatten* [2 dl | 4 dl] och ricotta [1/2 paket, 2P] i stekpannan med rödlök. Rör tills allt är upplöst. Tillsätt körsbärstomater och paprika. Sjud under lock i 8 min. Mosa körsbärstomater med en stekspade. Rör i basilika och ost och sjud i ytterligare 1 min, tills osten har smält. Smaka av med salt* och peppar*.

5

Skölj rucola. Blanda en skvätt olivolja* [1/4 msk | ½ msk] och salt* [1/4 tsk | ½ tsk] i en skål. Rör i rucola.

6

Lägg upp tomatsås på tallrikar och toppa med gnocchi och rucola.