Skip to main content
Bulgursallad

Bulgursallad

med rostad fänkål, paprika och örtdressing

Här bjuder vi på massor av läckra råvaror som tillagas på nya, spännande sätt. Den matiga bulgursalladen med perfekt tuggmotstånd bliver garanterat en ny favorit. Vi serverar vår sallad med rostade grönsaker, och en ljuvlig örtdressing, och så toppar vi härligheterna med oliver, mandlar och riven hårdost.

Taggar:
Under 650 kcal
Vegetarisk
Allergener:
Vete
Gluten
Nötter
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

½ st

Zucchini

1 st

Paprika

½ st

Fänkål

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Ekologisk citron

4 g

Medelhavets Pärla

170 g

Bulgur

(Innehåller: Vete, Gluten)

1 st

Basilika

1 st

Mynta

2 st

Tomat

40 g

Kalamataoliver

20 g

Mandlar

(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)

75 ml

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

20 g

Finriven ost

(Innehåller: Mjölk, Ägg)

Ingår inte i din leverans

8 dl

Vatten (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 5)

Näringsvärden

Energi (kJ)2471 kJ
Energi (kcal)591 kcal
Fett19.5 g
varav mättat5.7 g
Kolhydrater71.9 g
varav socker15.6 g
Kostfiber20.1 g
Protein22.3 g
Salt2.9 g
Trans Fat0.2 g
Potassium246 mg
Calcium11 mg
Iron0.3 mg

Köksredskap

Bakplåt
Kastrull

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Sätt ugnen på 220/200°C varmluft. Tärna paprika, zucchini och fänkål [½ stk, 2P] i 2 cm stora bitar. Överför grönsaker till en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, Medelhavets Pärla, och en nypa salt* och peppar*. Tillsätt vitlöksklyfta (skalad) till plåten och rosta i ugnen 13-15 min, eller tills möra.

Koka bulgur
2

Koka upp en kastrull med saltat vatten* [4 dl | 8 dl]. Tillsätt bulgur och koka i 9-10 min eller tills ‘al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen.

Forbered råvarer
3

Plocka myntablad. Finhacka basilika och mynta. Grovhacka mandlar och oliver. Tärna tomat i 2 cm stora bitar. Riv citronzest och skär sen citron i klyftor. Tillsätt mandlar till plåten när det återstår 5 min av grönsakernas tillagningstid.

Gör örtdressing
4

Blanda yoghurt, en nypa citronzest, en skvätt citronjuice, en skvätt vatten*, en nypa salt* och peppar*, och hälften av örterna i en liten skål. Mosa rostad vitlök med en gaffel och blanda ner den i dressingen.

Gör bulgursallad
5

Blanda bulgur, tomat, resterande örter (spara lite till garnering), en skvätt citronjuice, en skvätt olivolja*, salt* 1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar* i en stor skål.

Servera
6

Lägg upp bulgursallad på tallrikar. Tillsätt rostade grönsaker och ringla över örtdressing. Toppa med oliver, mandlar och riven hårdost, och garnera med örter och citronzest.