Här bjuder vi på massor av läckra råvaror som tillagas på nya, spännande sätt. Den matiga bulgursalladen med perfekt tuggmotstånd bliver garanterat en ny favorit. Vi serverar vår sallad med rostade grönsaker, och en ljuvlig örtdressing, och så toppar vi härligheterna med oliver, mandlar och riven hårdost.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
½ st
Zucchini
1 st
Paprika
½ st
Fänkål
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Ekologisk citron
4 g
Medelhavets Pärla
170 g
Bulgur
(Innehåller: Vete, Gluten)
1 st
Basilika
1 st
Mynta
2 st
Tomat
40 g
Kalamataoliver
20 g
Mandlar
(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)
75 ml
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
20 g
Finriven ost
(Innehåller: Mjölk, Ägg)
8 dl
Vatten (steg 2)
½ tsk
Salt (steg 5)
Sätt ugnen på 220/200°C varmluft. Tärna paprika, zucchini och fänkål [½ stk, 2P] i 2 cm stora bitar. Överför grönsaker till en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, Medelhavets Pärla, och en nypa salt* och peppar*. Tillsätt vitlöksklyfta (skalad) till plåten och rosta i ugnen 13-15 min, eller tills möra.
Koka upp en kastrull med saltat vatten* [4 dl | 8 dl]. Tillsätt bulgur och koka i 9-10 min eller tills ‘al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen.
Plocka myntablad. Finhacka basilika och mynta. Grovhacka mandlar och oliver. Tärna tomat i 2 cm stora bitar. Riv citronzest och skär sen citron i klyftor. Tillsätt mandlar till plåten när det återstår 5 min av grönsakernas tillagningstid.
Blanda yoghurt, en nypa citronzest, en skvätt citronjuice, en skvätt vatten*, en nypa salt* och peppar*, och hälften av örterna i en liten skål. Mosa rostad vitlök med en gaffel och blanda ner den i dressingen.
Blanda bulgur, tomat, resterande örter (spara lite till garnering), en skvätt citronjuice, en skvätt olivolja*, salt* 1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar* i en stor skål.
Lägg upp bulgursallad på tallrikar. Tillsätt rostade grönsaker och ringla över örtdressing. Toppa med oliver, mandlar och riven hårdost, och garnera med örter och citronzest.