topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Blomkålscurry

Blomkålscurry

med röda linser och aprikoschutney

De dagar när solen lyser med sin frånvaro behöver vi härlig mysmat som kommer att slukas av hela familjen. Ikväll gör vi en värmande blomkålscurry som serveras med en syrlig aprikoschutney och svalkande crème fraiche. Blomkålscurryn består av rostad blomkål och morot, som kokas med röda linser, kokosmjölk, vitlök och indiska kryddor.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Senap
Vete
Soja
Gluten
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

275

Blomkål

1

Koriander

50

Aprikoschutney

(Innehåller Senap)

12.5

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

2

Vitlöksklyfta

4

Grönsaksbuljong

100

Röda linser

(Kan innehålla Gluten)

150

Basmatiris

½

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

1

Chili flakes

1

Lök

1

Morot

200

Kokosmjölk

8

Milda Mahal

Ingår inte i din leverans

2.5

Vatten (steg 4)

Smör (steg 3)

3

Vatten (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)866 kcal
Energi (kJ)3625 kJ
Fett32.31 g
varav mättat23.6 g
Kolhydrater108.65 g
varav socker20.2 g
Protein26.49 g
Salt2.1 g

Köksredskap

Bakplåt
Kastrull

Instruktioner

Rosta blomkål
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär blomkål i små buketter. Skär morot (oskalad) i 1 cm breda halvmånar. Placera blomkål och morot på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja*, hälften av Milda Mahal, salt* och peppar*. Rosta tills mjuka, 25-30 min.

Koka ris
2

Koka upp en kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Tillsätt ris och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], rör och koka på låg värme under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Stek lök
3

Finhacka lök. Finhacka eller pressa vitlök. Skölj röda linser. Hetta upp en skvätt olivolja* och en klick smör* i en medelstor kastrull på medelvärme. Stek lök under omrörning tills mjuk, 4-5 min. Tillsätt vitlök, resterande Milda Mahal och en nypa chili flakes (om du gillar stark mat!), och stek i 1 min.

Koka linser
4

Tillsätt röda linser, kokosmjölk, vatten* [2 1/2 dl | 5 dl] och grönsaksbuljong till kastrullen. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda under lock i 10 min. Ta bort locket och sjud i ytterligare 5-6 min, tills linserna är mjuka.

Hacka koriander
5

Rör i rostade grönsaker och sojasås [1/2 paket, 2P] med de färdiga linserna. Smaka av med salt* och peppar*. Grovhacka koriander.

Servera
6

Lägg upp ris och blomkålscurry i djupa skålar. Toppa med koriander, aprikoschutney och en klick crème fraiche.