Skip to main content
Snabb bacon-arrabiata

Snabb bacon-arrabiata

med stekta körsbärstomater och färsk persilja

4.2
(486)

Arrabiata är en klassisk italiensk pastasås med tomat och chili. Vår version innehåller även bacon, paprika och körsbärstomater, serveras med penne och toppas med ost och färsk basilika. En lättlagad och läcker pastarätt för hela familjen!

Taggar:
Supersnabb
Snabb
Stark
Allergener:
Mjölk
Ägg
Gluten
Vete
Senap
Soja
Kan innehålla spår av allergener

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid
NivåLätt
Antal portioner

75 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller: Mjölk)

4 g

Vitlöksflörter

125 g

Körsbärstomater

4 g

Medelhavets Pärla

4 g

Buljong

1 st

Bladpersilja

20 g

Finriven ost

(Innehåller: Mjölk, Ägg)

70 g

Tomatpuré

1 g

Chiliflakes

140 g

Bacon, tärnad

1 st

Lök

1 st

Paprika

180 g

Penne

(Innehåller: Senap, Soja, Kan innehålla spår av allergener, Gluten, Vete)

Ingår inte i din leverans

2 dl

Sparat pastavatten

1 msk

Olja till stekning

½ tsk

Socker till sås

¼ tsk

Salt till sås

Energi (kJ)3528 kJ
Energi (kcal)843 kcal
Fett40.9 g
varav mättat18.6 g
Kolhydrater87.2 g
varav socker21.4 g
Kostfiber7.9 g
Protein30.5 g
Salt3.8 g
Potassium541.1 mg
Calcium22.6 mg
Iron0.7 mg

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i 11 min, eller tills ”al dente”.

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp. Ställ åt sidan.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Stek bacon och grönsaker
2

Under tiden, tärna paprika i 2 cm stora bitar.

Skär lök i tunna skivor.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Stek bacon, lök, körsbärstomater, paprika, Vitlöksflörter, Medelhavets Pärla och chiliflakes i 3–4 min, eller tills mjuka.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Laga sås
3

Tillsätt matlagningsgrädde, socker, tomatpuré, buljong, sparat pastavatten, salt och en nypa peppar till stekpannan. Sjud i 1 min, eller tills pastan är färdig.

Rör ner färdig pasta i såsen.

TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om såsen verkar tjock.

VIKTIGT: I det här receptet används halva mängden av vissa ingredienser – dubbelkolla ingredienslistan!

Servera
4

Lägg upp pasta i skålar.

Toppa med rivna persilja och ost.