Skip to main content
Kallrökt lax-baguette

Kallrökt lax-baguette

med dillvända rotfrukter och ingefäradressing

Kvällens middag blir en macka med extra allt! Vi rostar baguette med vitlöksolja i ugnen och fyller den med kallrökt lax, kålrabbi och sallad innan vi serverar den med dillvända rostade rotfrukter och majonnäs.

Taggar:
Mjölkfri
Allergener:
Senap
Ägg
Fisk
Vete
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

60 g

Salladsmix

½ st

Gurka

500 g

Potatis

100 g

Kallrökt lax

(Innehåller: Fisk)

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Dill

25 g

Honung- & ingefärsdressing

2 st

Baguette

(Innehåller: Vete, Gluten)

1 st

Lök

1 st

Palsternacka

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till rotfrukter

2 msk

Olja till dressing

2 msk

Olja till bröd

Näringsvärden

Energi (kJ)4385 kJ
Energi (kcal)1048 kcal
Fett49.5 g
varav mättat7.2 g
Kolhydrater128.1 g
varav socker17.7 g
Kostfiber11.7 g
Protein29.1 g
Salt4.6 g
Potassium1453.9 mg
Calcium54.7 mg
Iron1.5 mg

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Tärna potatis och palsternacka (oskalade) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

TIPS: Använd flera plåtar om det blir för trångt.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, skär schalottenlök i tunna skivor.

Skala gurka i långa band med en potatisskalare.

Finhacka dill.

Skölj salladsmix.

Blanda dressing
3

Blanda honung- och senapsdressing, olivolja och hälften av dillen i en liten skål.

Krydda med en nypa salt och peppar.

Rosta baguette
4

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda olivolja, vitlök och en nypa salt i en liten skål.

Dela baguette på längden, placera den på en plåt med bakplåtspapper och pensla med vitlöksolja.

Rosta i ugnen i 6–8 min, tills krispig och gyllene.

Blanda dill & rotfrukter
5

Blanda rostade rotfrukter med resterande dill på plåten.

Servera
6

Fyll baguette med kallrökt lax, ingefära- och senapsdressing, gurka, schalottenlök och salladsmix.

Servera rotfrukter och majonnäs vid sidan av.