Skip to main content
Thailändsk panangcurry på kyckling
Thailändsk panangcurry på kyckling

Thailändsk panangcurry på kyckling

med bönsallad och citrussyltad lök

Ikväll blir det en paradrätt från det thailändska köket. Vi steker kyckling och paprika och kokar en panangcurrysås med massor av smak från vår röda currypasta och krämigt jordnötssmör. Vi serverar den med klassiskt fluffigt basmatiris och en frisk sallad på haricots verts och citrusfruktsyltad lök. Toppingen med chili, koriander och rostad lök blir pricken över i:et på en middag med extra allt. Hugg in!

Taggar:
Mjölkfri
Allergener:
Jordnötter
Fisk
Soja
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

30 g

Röd currypasta

50 g

Jordnötssmör

(Innehåller: Jordnötter)

180 ml

Kokosmjölk

150 g

Basmatiris

1 st

Citrongräs

30 g

Fisksås

(Innehåller: Fisk, Soja)

1 st

Rostad lök

(Innehåller: Gluten, Vete)

1 st

Koriander

½ st

Chili

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)

150 g

Haricots verts

1 st

Lök

1 st

Citrusfrukt

1 st

Paprika

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

½ tsk

Socker till inläggning

¼ tsk

Salt till inläggning

1 msk

Olja till stekning

2.5 dl

Vatten till sås

½ msk

Olja till sallad

Näringsvärden

Energi (kJ)4445 kJ
Energi (kcal)1062 kcal
Fett52.5 g
varav mättat22.2 g
Kolhydrater93.8 g
varav socker14.3 g
Kostfiber10.2 g
Protein57.7 g
Kolesterol0.3 mg
Salt6.5 g
Potassium653.1 mg
Calcium98 mg
Iron2.1 mg

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min. 

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Under tiden, halvera schalottenlök och skär den i tunna skivor. 

Halvera citrusfrukt. 

Blanda salt, socker och en generös skvätt citrusfruktsaft i en stor skål. 

Vänd ner schalottenlök i lagen. 

3

Tärna paprika i 2 cm stora bitar.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Stek kyckling och paprika i 34 min, tills kycklingen brynts och paprikan mjuknat något. 

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

4

Banka citrongräs med en träslev. Tillsätt citrongräs och röd currypasta i stekpannan och fräs i 20 sek, tills väldoftande.

Rör ner jordnötssmör, kokosmjölk, fisksås och vatten. Sjud på låg värme i 35 min, tills kycklingen är genomstekt. Håll varmt tills servering. 

Grovhacka jordnötter.

Ansa haricots verts.

Halvera, kärna ur och finhacka chili. 

Plocka korianderblad. 

TIPS: 1) Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat. 2) Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten. 

Gör bönsallad
5

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Stek haricots verts i 34 min, eller tills mjuka.

Ta av från värmen och låt svalna något. 

Vänd ner haricots verts, olivolja och en nypa salt i skålen med schalottenlök. 

Plocka bort citrongräs från såsen precis innan servering. 

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten till stekpannan för att påskynda tillagningsprocessen.

6

Lägg upp ris och curry i skålar. 

Toppa med chili, rostad lök och koriander. 

Servera med bönsallad toppad med hackade jordnötter.