BBQ-kryddade blandfärstacos
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
BBQ-kryddade blandfärstacos

BBQ-kryddade blandfärstacos

med majs-coleslaw och syltad rödlök

Tacos brukar gå hem hos hela familjen, och passar lika bra om ni vill lyxa till det en vardagskväll eller laga en enkel fredagsmiddag efter en lång vecka. Bäst av allt är att de går att variera i all oändlighet med olika smaksättningar och ingredienser! I kväll bygger vi våra tacos med mjuka tortillas, cajunkryddad blandfärs, het BBQ-sås, coleslaw med aioli, majs och lime och syltad rödlök.

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Mjölkfri
Allergener:
Gluten
Vete
Sulfiter
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

8 st

Minitortillas

(Innehåller Gluten, Vete)

250 g

Blandfärs

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

2.5 g

Tex-Mex

1 st

Morot

60 g

BBQ-sås

(Innehåller Sulfiter, Senap)

1 st

Rödlök

½ st

Lime

150 g

Förskuren spetskål

20 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

1 burk

Majs

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Socker (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 5)

2 msk

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3615 kJ
Energi (kcal)864 kcal
Fett40.7 g
varav mättat13.6 g
Kolhydrater83.5 g
varav socker22.6 g
Protein34.3 g
Salt5.5 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Sylta lök
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.

Finhacka lök.

Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.

Blanda lök, limesaft [1/2 msk | 1 msk], socker [1/2 tsk | 1 tsk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en medelstor skål och ställ åt sidan tills servering.

Förbered grönsaker
2

Riv morot (oskalad) grovt.

Häll av majs.

Stek färs
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek färs och Ay Cajun-ba i 4–5 min, eller tills brynt.

Tillsätt morot och salt [1/2 tsk | 1 tsk] och stek i ytterligare 1 min.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Värm tortillas
4

Under tiden, värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.

Blanda coleslaw
5

Blanda aioli [1/2 paket, 2P] och limesaft från resterande kyftor i en medelstor skål. Tillsätt kål, majs och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och vänd runt.

Blanda BBQ-sås, Tex-Mex [1/2 paket, 2P] och vatten [2 msk | 4 msk] i en liten skål.

Servera
6

Fyll tortillas med cajunkryddad färs och ringla över BBQ-sås.

Toppa med coleslaw och syltad rödlök.