Tacos brukar gå hem hos hela familjen, och passar lika bra om ni vill lyxa till det en vardagskväll eller laga en enkel fredagsmiddag efter en lång vecka. Bäst av allt är att de går att variera i all oändlighet med olika smaksättningar och ingredienser! I kväll bygger vi våra tacos med mjuka tortillas, cajunkryddad blandfärs, het BBQ-sås, coleslaw med aioli, majs och lime och syltad rödlök.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Blandfärs
1 st
Lime
60 g
BBQ-sås
(Innehåller Sulfiter, Senap)
1 burk
Majs
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
8 st
Minitortillas
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Senap, Soja)
150 g
Förskuren spetskål
2.5 g
Tex-Mex
20 g
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
1 st
Rödlök
1 st
Morot
½ tsk
Socker till inläggning
¼ tsk
Salt till inläggning
¼ tsk
Salt till grönsaker
¼ tsk
Salt till sallad
2 msk
Vatten till sås
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.
Finhacka lök.
Skär lime i klyftor.
Blanda lök, limesaft, socker och salt i en medelstor skål och ställ åt sidan tills servering.
Riv morot (oskalad) grovt.
Häll av majs.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek färs och Ay Cajun-ba i 4–5 min, eller tills brynt.
Tillsätt morot och salt och stek i ytterligare 1 min.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.
Under tiden, värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.
Blanda aioli och limesaft från resterande kyftor i en medelstor skål.Tillsätt kål, majs och salt och vänd runt.
Blanda BBQ-sås, Tex-Mex och vatten i en liten skål.
Fyll tortillas med cajunkryddad färs och ringla över BBQ-sås.
Toppa med coleslaw och syltad rödlök.