Skip to main content
BBQ-kryddade blandfärstacos

BBQ-kryddade blandfärstacos

med majs-coleslaw och syltad lök

Tacos brukar gå hem hos hela familjen, och passar lika bra om ni vill lyxa till det en vardagskväll eller laga en enkel fredagsmiddag efter en lång vecka. Bäst av allt är att de går att variera i all oändlighet med olika smaksättningar och ingredienser! I kväll bygger vi våra tacos med mjuka tortillas, cajunkryddad blandfärs, het BBQ-sås, coleslaw med aioli, majs och lime och syltad rödlök.

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Mjölkfri
Allergener:
Senap
Sulfiter
Gluten
Vete
Ägg

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Blandfärs

1 st

Citrusfrukt

60 g

BBQ-sås

(Innehåller: Senap)

1 st

Majs

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller: Sulfiter)

8 st

Minitortillas

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Senap, Soja)

150 g

Förskuren spetskål

2.5 g

Tex-Mex

20 g

Aioli

(Innehåller: Senap, Ägg)

1 st

Lök

1 st

Morot

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Socker till inläggning

¼ tsk

Salt till inläggning

¼ tsk

Salt till grönsaker

¼ tsk

Salt till sallad

2 msk

Vatten till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)3646 kJ
Energi (kcal)871 kcal
Fett41.4 g
varav mättat13.5 g
Kolhydrater91 g
varav socker26.7 g
Kostfiber9.6 g
Protein34 g
Salt4.8 g
Potassium95.9 mg
Calcium51.9 mg
Iron0.5 mg

Instruktioner

Sylta lök
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.

Finhacka lök.

Skär lime i klyftor.

Blanda lök, limesaft, socker och salt i en medelstor skål och ställ åt sidan tills servering.

Förbered grönsaker
2

Riv morot (oskalad) grovt.

Häll av majs.

Stek färs
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek färs och Ay Cajun-ba i 4–5 min, eller tills brynt.

Tillsätt morot och salt och stek i ytterligare 1 min.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Värm tortillas
4

Under tiden, värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.

Blanda coleslaw
5

Blanda aioli och limesaft från resterande kyftor i en medelstor skål.Tillsätt kål, majs och salt och vänd runt.

Blanda BBQ-sås, Tex-Mex och vatten i en liten skål.

Servera
6

Fyll tortillas med cajunkryddad färs och ringla över BBQ-sås.

Toppa med coleslaw och syltad lök.