Låt hela familjen vara med när du svänger ihop kvällens middag! Vi steker BBQ-marinerad kyckling och gratinerar zucchini med ett krispigt täcke av panko och vår italienska kryddblandning, Mamas Favorit. Till det serverar vi fluffig couscous med ugnsrostad morot och lök och toppar med en klick kryddig chiliyoghurt.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
300 g
Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad
100 g
Couscous
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Soja, Senap)
4 g
Buljong
1 st
Bladpersilja
75 ml
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
½ g
Chiliflakes
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
2 g
Mamas Favorit
(Innehåller: Ägg)
1 st
Lök
1 st
Morot
60 g
Spenat
1 st
Zucchini
1 msk
Olivolja (steg 2)
2.5 dl
Vatten (steg 4)
½ tsk
Salt (steg 4)
½ msk
Olivolja (steg 4)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär morot (oskalad) i 1 cm tjocka stavar.
Skär lök i 2 cm tjocka klyftor.
Skär zucchini [1/2 st, 2P] i 1 cm tjocka skivor.
Placera morot och lök på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och krydda med en generös nypa salt och peppar.
Placera zucchini på andra sidan plåten. Ringla över olivolja och krydda med en nypa salt.
Rosta i 15–20 min, tills mjuka.
Under tiden, blanda panko, Mamas Favorit, olivolja [1 msk | 2 msk], en nypa salt och peppar i en liten skål.
Strö pankoblandning över zucchini när det återstår 5 min av tillagningstiden.
Under tiden, krydda kyckling med salt.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kyckling i 2 min per sida, eller tills brynt.
Placera den på en plåt med bakplåtspapper, och tillaga i ugnen i 8–10 min, eller tills genomstekt.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Koka upp vatten [2½ dl | 5 dl], kycklingbuljong och salt [1/2 tsk | 1 tsk] i en medelstor kastrull.
Rör i couscous och olivolja [1/2 msk | 1 msk].
Ta av kastrullen från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats.
Fluffa upp couscous med en gaffel.
Under tiden, grovhacka persilja.
Skölj spenat.
Blanda yoghurt, chiliflakes [1/2 påse, 2P], en nypa salt och peppar i en liten skål.
Blanda ned rostad morot och lök, spenat och persilja i couscous.
Skär kyckling i tunna skivor.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Lägg upp couscous, kyckling och zucchini på tallrikar.
Servera med en klick chiliyoghurt.