Baconlindad fläskytterfilé med tryffelsås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Baconlindad fläskytterfilé med tryffelsås

Baconlindad fläskytterfilé med tryffelsås

med broccolini och gratinerad klyftpotatis

Dags att skämma bort familjen eller kompisarna med en riktig festmåltid? I kväll lyxar vi till det med baconlindad fläskytterfilé som vi fyller med vitlöks- och persiljesmör och serverar med ugsnrostad potatis med osttäcke och stekt broccolini med rostade pinjenötter. En ljuvlig mornaysås med tryffelolja blir pricken över i:et.

Taggar:
Glutenfri
Allergener:
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Fläskytterfilé

125 g

Bacon, skivor

1 portionspåse

Bladpersilja

1 st

Vitlöksklyfta

500 g

Potatis

40 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

8 ml

Tryffelolja

150 g

Broccolini

10 g

Pinjenötter

(Kan innehålla Vete, Nötter, Jordnötter, Sesam, Korn, Havre, Råg, Spelt)

100 g

Mornaysås

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

2 msk

Smör (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

½ msk

Olivolja (steg 5)

2 msk

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3930 kJ
Energi (kcal)939 kcal
Fett57.6 g
varav mättat28.2 g
Kolhydrater54.8 g
varav socker6.3 g
Protein56.6 g
Salt3.3 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Rosta klyftpotatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Ta ut smör ur kylskåpet.

Skär potatis (oskalad) i 2 cm breda klyftor och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

Baconlinda kött
2

Finhacka persilja och finhacka eller pressa vitlök.

Mosa smör [2 msk | 4 msk] med persilja, vitlök, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar med en gaffel i en liten skål.

Lägg kött på en separat skärbräda.

Placera ena handen på köttet och skär ett snitt på längden utan att skära helt igenom.

Öppna upp köttet som en bok och bre det med vitlökssmör. Vik ihop det igen och linda sedan bacon runt om.

Stek kött
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme.

Stek kött i 2 min per sida, eller tills brynt, och lägg över på en plåt med bakplåtspapper.

Toppa potatis med finriven ost när det återstår 15 min av tillagningstiden.

Sätt samtidigt in köttet i ugnen och tillaga i 12–15 min, eller tills köttet är genomstekt. Ta ut det och låt vila i ett foliepaket tills servering.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

 

Rosta pinjenötter
4

Under tiden, torka ur stekpannan och hetta upp den på medelhög värme.

Rosta pinjenötter i 2–3 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan i en skål.

Laga sås
5

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på medelvärme.

Stek broccolini i 4–5 min, eller tills mör. Krydda med en nypa salt och peppar.

Hetta upp mornaysås, vatten [2 msk | 4 msk], en nypa salt och peppar i en liten kastrull tills genomvarmt, ca 1 min.

Rör ner tryffelolja i sås precis innan servering.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten till stekpannan med broccolini för att framskynda tillagningsprocessen.

 

Servera
6

Skär kött i tunna skivor och lägg upp kött, potatis och broccolini på tallrikar.

Toppa kött med tryffelsås och garnera broccolini med pinjenötter.