HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAsiatiska Laxkakor
topBanner
Asiatiska laxkakor

Asiatiska laxkakor

med nudlar och grönsaker

Visst ska vi ha fisk! Vi vågar nästan lova att hela familjen kommer att älska dessa underbart goda laxkakor som får oemotståndlig smak av en massa härliga ingredienser. Den finhackade laxen blandar vi med lime zest, koriander, vitlök, ingefära, panko, majonnäs och en skvätt limejuice. Supergott tillbehör är stekt morot och zucchini som blandas med nudlar, sataysås och sojasås. Ni ska inte räkna med några rester!

Allergener:fiskglutenäggsenapjordnöttersoja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

250 g

Laxfilé

(Innehållerfisk)

30 g

Koriander

25 g

Vitlöksklyfta

150 g

Ingefära

50 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

25 ml

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

efter behov

Fullkornsnudlar

(Innehållergluten)

Chili

Morot

Zucchini

Sataysås

(Innehållerfisk, gluten, jordnötter, soja)

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

Ekologisk lime

Ingår inte i din leverans

Smör*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2881.5208 kJ
Energi (kcal)688.7 kcal
Fett29.3925 g
varav mättat4.6 g
Kolhydrater67.555 g
varav socker2.5 g
Protein36.5625 g
Salt2.5 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en kastrull med vatten*. Finhacka ingefära [1/2 st, 2 pers] och vitlök. Riv en generös nypa limezest, och skär sen lime i klyftor. Finhacka koriander (spara lite till garnering). Dutta laxen torr med hushållspapper, ta bort skinnet och skär lax i små bitar. TIPS: Ju mindre bitar du skär laxen i, desto bättre, så blandas den bättre med övriga ingredienser.

2

Blanda koriander, vitlök, ingefära, lax, panko, majonnäs, hälften av limezesten och en skvätt limejuice i en stor skål. Krydda med salt* och peppar*. Blanda väl och forma till 2 laxkakor per person, ca 3-4 cm höga. TIPS: Gör inte dem för tunna, då håller inte färsen ihop.

3

Hetta upp en klick smör* i en stor stekpanna på medelvärme. Stek laxkakor i 2-3 min per sida, tills gyllene och genomstekta. Sätt åt sidan täckta med folie. VIKTIGT: Laxkakorna är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten

4

Tillsätt nudlar till det kokande vattnet medan du steker laxkakorna. Koka i 1 min, eller tills de är 'al dente'. Häll av vattnet och ringla över lite olivolja*. Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2 pers]. Skär morot (oskalad) och zucchini [1/2 st, 2 pers] i 1 cm stora bitar. 

5

Hetta upp en ny skvätt olivolja på hög värme i stekpannan. Fräs morot och zucchini i 1-2 min. Rör ner nudlar, sataysås [1/2 paket, 2 pers], sojasås, juicen från en halv lime och resterande limezest. Blanda väl. Krydda med salt* och peppar*.

6

Servera nudlarna och grönsakerna i djupa tallrikar. Toppa med laxkakor och garnera med sparad koriander och chili.