topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatiska laxkakor

Asiatiska laxkakor

med nudlar och grönsaker

Visst ska vi ha fisk! Vi vågar nästan lova att hela familjen kommer att älska dessa underbart goda laxkakor som får oemotståndlig smak av en massa härliga ingredienser. Den finhackade laxen blandar vi med lime zest, koriander, vitlök, ingefära, panko, majonnäs och en skvätt limejuice. Supergott tillbehör är stekt morot och zucchini som blandas med nudlar, sataysås och sojasås. Ni ska inte räkna med några rester!

Allergener:
Fisk
Gluten
Vete
Senap
Ägg
Soja
Jordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

250

Laxfilé

(Innehåller Fisk)

1

Koriander

1

Vitlöksklyfta

½

Ingefära

30

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

25

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

150

Fullkornsnudlar

(Innehåller Vete, Gluten)

½

Röd chili

1

Morot

½

Zucchini

50

Sataysås

(Innehåller Soja, Jordnötter, Fisk, Gluten)

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1

Ekologisk lime

Ingår inte i din leverans

Smör

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)689 kcal
Energi (kJ)2882 kJ
Fett29.39 g
varav mättat4.6 g
Kolhydrater67.56 g
varav socker2.5 g
Protein36.56 g
Salt2.5 g

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Koka upp en kastrull med vatten*. Finhacka ingefära [1/2 st, 2 pers] och vitlök. Riv en generös nypa limezest, och skär sen lime i klyftor. Finhacka koriander (spara lite till garnering). Dutta laxen torr med hushållspapper, ta bort skinnet och skär lax i små bitar. TIPS: Ju mindre bitar du skär laxen i, desto bättre, så blandas den bättre med övriga ingredienser.

Forma laxkakor
2

Blanda koriander, vitlök, ingefära, lax, panko, majonnäs, hälften av limezesten och en skvätt limejuice i en stor skål. Krydda med salt* och peppar*. Blanda väl och forma till 2 laxkakor per person, ca 3-4 cm höga. TIPS: Gör inte dem för tunna, då håller inte färsen ihop.

Stek laxkakor
3

Hetta upp en klick smör* i en stor stekpanna på medelvärme. Stek laxkakor i 2-3 min per sida, tills gyllene och genomstekta. Sätt åt sidan täckta med folie. VIKTIGT: Laxkakorna är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten

Koka nudlar
4

Tillsätt nudlar till det kokande vattnet medan du steker laxkakorna. Koka i 1 min, eller tills de är 'al dente'. Häll av vattnet och ringla över lite olivolja*. Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2 pers]. Skär morot (oskalad) och zucchini [1/2 st, 2 pers] i 1 cm stora bitar. 

Stek grönsaker
5

Hetta upp en ny skvätt olivolja på hög värme i stekpannan. Fräs morot och zucchini i 1-2 min. Rör ner nudlar, sataysås [1/2 paket, 2 pers], sojasås, juicen från en halv lime och resterande limezest. Blanda väl. Krydda med salt* och peppar*.

Servera
6

Servera nudlarna och grönsakerna i djupa tallrikar. Toppa med laxkakor och garnera med sparad koriander och chili.