topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatiska laxkakor

Asiatiska laxkakor

med nudlar och grönsaker

Stilla hungern med dessa smörstekta asiatiska laxkakor, nudlar och grönsaker - vi lovar att dagens rätt har en smakrikedom du sällan stoppat i munnen! Det är vår smaksäkra kock Sara som står bakom detta recept, och här kombinerar hon välbalanserade asiatiska smaker som exempelvis lime, ingefära och chili med färsk koriander och vitlök som tillsammans med lax och majonnäs ger gudomligt goda munsbitar. På bara en halvtimme serverar du middag som upplevs med alla sinnen!

Allergener:
Senap
Ägg
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Koriander

25

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

½

Röd chili

1

Morot

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1

Zucchini

30

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

200

Nudlar

½

Ingefära

200

Laxfilé

1

Vitlöksklyfta

1

Lime

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)160 kcal
Energi (kJ)670 kJ
Fett9.24 g
varav mättat0.7 g
Kolhydrater15.77 g
varav socker1.2 g
Protein3.34 g
Salt2.1 g

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Koka upp vatten* i en kastrull. Skala och finhacka ingefära [1/2 st, 2 pers] och vitlök. Riv limezest tills du har en generös nypa och dela limen i klyftor. Finhacka koriander (spara några blad till garnering). Dutta laxen torr med hushållspapper, ta bort skinnet och finhacka filéerna - ju mindre bitar desto bättre då fisken lättare binds samman med de övriga ingredienserna. VIKTIGT: 1) Se till att laxen är avfrostad innan tillagning. 2) Skrubba din lime innan du river zesten.

Forma laxkakor
2

Blanda limezest, koriander, vitlök, ingefära, lax, panko, majonnäs och en skvätt limejuice i en bunke. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Forma laxkakor genom att pressa fiskfärsen med händerna till ungefär 3-4 cm jämntjocka biffar. Det blir 2 stycken per person. TIPS: Om du gör biffarna för tunna håller de inte ihop. 

Koka nudlar
3

Tillsätt nudlarna till det kokande vattnet och låt koka i 7-8 min, eller tills de är mjuka. Häll av vattnet och skölj under kallt vatten.

Stek laxkakor
4

Smält en klick smör* i en stekpanna på medelvärme. Stek laxkakorna tills de är gyllene, 2-3 min på varje sida. Tillsätt mer smör* när du vänder dem. Lägg dem på en tallrik och täck över med aluminiumfolie. VIKTIGT: Laxkakorna är färdiglagade när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Woka nudlar och grönsaker
5

Kärna ur och finhacka chili. Skär morot och zucchini i små bitar. Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna och fräs morots- och zucchinibitarna i 1-2 min. Tillsätt nudlarna, krydda med en nypa salt* och peppar* och blanda runt.

Servera
6

Fördela nudlar, grönsaker och laxkakor mellan era tallrikar och garnera med den resterande koriandern. Strö chili (stark!) och en skvätt sojasås ovanpå. Servera med limeklyftor vid sidan av.