HelloFresh
Asiatiska laxkakor

Asiatiska laxkakor

med nudlar och grönsaker

Stilla hungern med dessa smörstekta asiatiska laxkakor, nudlar och grönsaker - vi lovar att dagens rätt har en smakrikedom du sällan stoppat i munnen! Det är vår smaksäkra kock Sara som står bakom detta recept, och här kombinerar hon välbalanserade asiatiska smaker som exempelvis lime, ingefära och chili med färsk koriander och vitlök som tillsammans med lax och majonnäs ger gudomligt goda munsbitar. På bara en halvtimme serverar du middag som upplevs med alla sinnen!

Allergener:Fiskglutenäggsenapsoja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

1 st

Vitlöksklyfta

½ st

Ingefära

1 st

Lime

1 påse

Koriander

200 g

Laxfilé

(InnehållerFisk)

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

25 g

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

½ paket

Nudlar

(Innehållergluten)

½ st

Chili

1 st

Morot

1 st

Zucchini

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)3301 kJ
Energi (kcal)789 kcal
Fett27 g
varav mättat4 g
Kolhydrater96 g
varav socker8 g
Kostfiber5 g
Protein38 g
Salt4 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp vatten* i en kastrull. Skala och finhacka ingefära [1/2 st, 2 pers] och vitlök. Riv limezest tills du har en generös nypa och dela limen i klyftor.

Finhacka koriander (spara några blad till garnering).

Dutta laxen torr med hushållspapper, ta bort skinnet och finhacka filéerna - ju mindre bitar desto bättre då fisken lättare binds samman med de övriga ingredienserna.

VIKTIGT: 1) Se till att laxen är avfrostad innan tillagning. 2) Skrubba din lime innan du river zesten.

2

Blanda limezest, koriander, vitlök, ingefära, lax, panko, majonnäs och en skvätt limejuice i en bunke. Krydda med en nypa salt och peppar.

Forma laxkakor genom att pressa fiskfärsen med händerna till ungefär 3-4 cm jämntjocka biffar. Det blir 2 stycken per person.

TIPS: Om du gör biffarna för tunna håller de inte ihop.

3

Tillsätt nudlarna till det kokande vattnet och låt koka i 7-8 min, eller tills de är mjuka.

Häll av vattnet och skölj under kallt vatten.

4

Smält en klick smör i en stekpanna på medelvärme. Stek laxkakorna tills de är gyllene, 2-3 min på varje sida. Tillsätt mer smör när du vänder dem.

Lägg dem på en tallrik och täck över med aluminiumfolie.

VIKTIGT: Laxkakorna är färdiglagade när köttet är ogenomskinligt i mitten.

5

Kärna ur och finhacka chili.

Skär morot och zucchini i små bitar.

Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna och fräs morots- och zucchinibitarna i 1-2 min.

Tillsätt nudlarna, krydda med en nypa salt och peppar och blanda runt.

6

Fördela nudlar, grönsaker och laxkakor mellan era tallrikar och garnera med den resterande koriandern.

Strö chili (stark!) och en skvätt sojasås ovanpå. Servera med limeklyftor vid sidan av.