Skip to main content
Asiatisk bowl

Asiatisk bowl

med stekta kikärtor, avokado och ris

Ikväll slänger vi ihop god och lättlagad vegobowl med massor av härliga färger och ingredienser. Ris och hoisinstekta kikärtorna bildar basen i bowlen som även innehåller tomater, kål och avokado. För att få ännu mer färg och smak toppar vi med asiatisk majo, chili och limeklyftor.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Under 650 kcal
Mjölkfri
Allergener:
Gluten
Sesam
Soja
Vete
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

½ st

Ekologisk lime

1 paket

Kikärtor

37.5 g

Asiatisk woksås

(Innehåller: Gluten, Sesam, Soja, Vete)

12.5 g

Honung

25 ml

Sojasås

(Innehåller: Gluten, Soja, Vete)

10 g

Sesamfrön

(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Vete, Korn, Nötter, Gluten, Spelt, Kamut, Jordnötter, Havre, Råg)

1 st

Koriander

150 g

Kålmix

1 st

Avokado

1 st

Salladslök

20 g

Asiatisk dressing

(Innehåller: Gluten, Sesam, Soja, Vete)

25 g

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

½ st

Röd chili

1 st

Tomat

150 g

Jasminris

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

Näringsvärden

Energi (kJ)2643 kJ
Energi (kcal)632 kcal
Fett24.5 g
varav mättat4.3 g
Kolhydrater83 g
varav socker18.4 g
Kostfiber8.6 g
Protein12.5 g
Salt4.4 g
Trans Fat0.1 g
Potassium123 mg
Calcium6.2 mg
Iron0.5 mg

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör ner ris och salt*, sänk till låg värme och koka under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Stek kikärtor
2

Riv en generös nypa limezest [1/2 st, 2P], skär sen i klyftor. Skölj kikärtor. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs kikärtor i 5 min, tills de har fått lite färg. Sänk till låg värme, tillsätt en nypa limezest, asiatisk woksås [1/2 paket, 2P], honung [1/2 paket, 2P], sojasås och sesamfrön och stek i 1-2 min tills tjocknat något.

Förbered grönsaker
3

Tärna tomat i 1 cm stora bitar. Halvera avokado, kärna ur och gröp ur fruktköttet med en sked. Skär det i tunna skivor. Grovhacka koriander (även stjälkar). Halvera chili [1/2 st, 2P], kärna ur och finhacka. Finhacka salladslök.

Gör asiatisk majo
4

Blanda asiatisk dressing, majonnäs och en skvätt vatten* i en skål. Blanda kålmix, en skvätt olivolja*, en skvätt limejuice, salt* och peppar* i en ny skål.

Blanda råvaror
5

Rör i salladslök med riset när det är färdiglagat. Tillsätt koriander till kikärtorna och blanda väl.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar. Placera stekta kikärtor, tomat, kålmix och avokado i varsin hörna av skålen. Toppa med asiatisk majo och chili. Servera med limeklyftor vid sidan av.