Skip to main content
Amerikansk ”hot honey”-kyckling

Amerikansk ”hot honey”-kyckling

med osttoppade pommes och ranchdressing

4.6
(48)

I kväll hämtar vi inspiration från USA och lagar kyckling med en amerikansk twist. Vi steker cajunpanerad kyckling och toppar den med ”hot honey” – honung blandat med sriracha. Till det serverar vi krispiga osttoppade pommes frites, en fräsch kålsallad med citrondressing och svalkande ranchdressing med gräslök.

Taggar:
Enkel
Allergener:
Gluten
Vete
Sulfiter
Mjölk
Senap
Ägg

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Kycklingbröstfilé

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

8 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller: Sulfiter)

50 g

Honung

10 g

Sriracha

½ st

Citrusfrukt

75 ml

Gräddfil

(Innehåller: Mjölk)

500 g

Potatis

150 g

Kålmix

50 g

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

1 st

Gräslök

40 g

Finriven ost

(Innehåller: Mjölk, Ägg)

Ingår inte i din leverans

2 msk

Vetemjöl (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

1 st

Ägg (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 5)

¼ tsk

Socker (steg 5)

1 msk

Olivolja (steg 5)

1 msk

Olivolja (steg 4)

Näringsvärden

Energi (kJ)4628 kJ
Energi (kcal)1106 kcal
Fett51.4 g
varav mättat13.1 g
Kolhydrater104.7 g
varav socker30.6 g
Kostfiber10.1 g
Protein58.4 g
Kolesterol0.1 mg
Salt3.2 g
Potassium1150 mg
Iron0.3 mg

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, salt och peppar.

Rosta i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

Toppa pommes med riven ost när det återstår 5 min av tillagningstiden och rosta resterande tid.

Blanda ranchdressing
2

Under tiden, finhacka gräslök.

Blanda gräddfil, gräslök, majonnäs, en nypa salt och peppar i en liten skål.

Blanda honung och sriracha [1/2 paket, 2P] i en ny skål.

TIPS: Skippa sriracha eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Panera kyckling
3

Lägg kyckling mellan två bakplåtspapper och banka den med en kötthammare eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek på ca 2 cm. Krydda den med en nypa salt.

Blanda vetemjöl [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en djup tallrik. Vispa ägg [1 st I 2 st] i en ny djup tallrik. Blanda panko och Ay Cajun-ba i en tredje djup tallrik.

Vänd kyckling först i mjöl, sen ägg och till sist pankomix. Lägg över till en ren tallrik.

TIPS: Om du inte har ägg så kan du använda 2 msk mjölk istället.

VIKTIGT: Tvätta händerna och redskapen noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.

Stek kyckling
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kyckling i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

Sätt åt sidan på en tallrik med hushållspapper.

TIPS: 1) Tillsätt extra olja vid behov så kycklingen inte fastnar i stekpannan. 2) Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda kålsallad
5

Under tiden, halvera citron [1/2 st, 2P].

Blanda citronsaft [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] och olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor skål. Tillsätt kålmix och vänd runt.

Servera
6

Lägg upp kyckling, sallad och pommes på tallrikar.

Ringla srirachahonung över kyckling och servera med ranchdressing.