Är ni också en familj som aldrig kan få nog av tacos? Kanske är det dags att testa en vegetarisk variant. I det här receptet har vi bytt ut de traditionella mexikanska smakerna mot asiatiska influenser och låtit oss inspirera av det vietnamesiska köket. Vi fyller våra tortillas med stekt vegofärs i en smakrik sås på soja, lime, vitlök och ingefära och toppar med riven morot, färsk mango, srirachamajonnäs, jordnötter, chili och mynta.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Lime
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)
25 ml
Sojasås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)
50 g
Vegansk srirachamajonnäs
½ st
Röd chili
180 g
Vegofärs
(Innehåller: Soja, Gluten, Korn)
2 st
Vitlöksklyfta
8 st
Minitortillas
(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Senap, Soja)
2 tsk
Ingefära
½ st
Mango
2 st
Morot
1 st
Mynta
1 st
Schalottenlök
2 tsk
Socker till sås
1 msk
Vatten till sås
2 msk
Olja till stekning
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.
Halvera, kärna ur och finhacka chili.
Skär lime i klyftor.
Skala och riv ingefära och vitlök fint.
Blanda vitlök, ingefära, sojasås, socker, vatten och en skvätt limesaft i en liten skål. Ställ åt sidan.
Finhacka myntablad.
Riv morot (oskalad) grovt.
Halvera och skär schalottenlök i tunna skivor.
Skala och skär mango i tre delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 1 cm stora bitar.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek schalottenlök och vegofärs i 3–4 min, eller tills schalottenlök är mjuk och vegofärs lätt brynt.
Ta av pannan från värme och rör ner sojasås.
Värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.
Fyll tortillas med morot, vegofärs och mango.
Toppa med srirachamajonnäs och garnera med jordnötter, chili och mynta.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.