HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVarm Pärlcouscoussallad
topBanner
Varm pärlcouscoussallad

Varm pärlcouscoussallad

med skogschampinjoner, tranbär och valnötter

Kavla upp ärmarna och stig in i en vegetarisk regnskog av okonstlade läckerheter med vår varma pärlcouscoussallad som inte tar mer än 25-30 minuter att laga. Svamp, valnötter och tranbär bildar lika många smakkombinationer i din mun som det finns djurarter i Amazonas. Toppa med smältande parmesan över lövtäcket och börja sakta paddla mot smakrikets paradis.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:selleriglutennöttersojamjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

170 g

Pärlcouscous

(Innehållergluten)

20 g

Schalottenlök

25 ml

Zucchini

Skogschampinjoner

Bladpersilja

Valnöt

(Innehållernötter)

Tranbär

(Kan innehållaKan innehålla spår av jordnötter, Kan innehålla spår av nötter, Kan innehålla spår av sesam)

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

Rucola

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)1595.2753 kJ
Energi (kcal)381.28 kcal
Fett7.901 g
varav mättat0.7 g
Kolhydrater62.745 g
varav socker3.7 g
Protein13.025 g
Salt2.9 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en kastrull med vatten* och grönsaksbuljong. Tillsätt pärlcouscous och koka i 10-12 min, eller tills den är mjuk men ger lite tuggmotstånd. Häll av couscousen i en sil och och skölj den under kallt vatten.

2

Skiva schalottenlök och champinjoner tunt. Tärna zucchini. Lägg några persiljeblad åt sidan till garnering, finhacka resten.

3

Grovhacka valnötter och tranbär.

4

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på hög värme. Fräs lök i 1-2 min. Tillsätt zucchini, svamp och sojasås. Stek i 4-5 min. Sänk till medelvärme och rör ner persilja, valnötter, tranbär en nypa salt* och peppar*. Stek i ytterligare 5 min. Tillsätt couscous och crème fraiche [1/2 burk, 2 pers]. Stek under omrörning i 1 min.

5

Grovhacka rucola och strö ner den i stekpannan.

6

Fördela couscoussalladen mellan era tallrikar och garnera med persilja.