HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Nordisk recept
Varm pärlcouscoussallad

Varm pärlcouscoussallad

med svamp, tranbär och valnötter

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon

Kavla upp ärmarna och stig in i en vegetarisk regnskog av okonstlade läckerheter med vår varma pärlcouscoussallad som inte tar mer än 25-30 minuter att laga. Svamp, valnötter och tranbär bildar lika många smakkombinationer i din mun som det finns djurarter i Amazonas. Toppa med smältande parmesan över lövtäcket och börja sakta paddla mot smakrikets paradis.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:selleriglutennöttersojamjölk
Tillagningstid30 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

2 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

170 g

Pärlcouscous

(Innehållergluten, Kan innehålla spår av soja, Kan innehålla spår av allergener)

2 st

Schalottenlök

220 g

Courgette

200 g

Skogschampinjoner

½ påse

Salvia

20 g

Tranbär

10 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

50 g

Rucola

1 st

Parmesan

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

20 g

Valnötter

(Innehållernötter)

300 ml

Vatten

Olja

Salt och peppar

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)2096 kJ
Energi (kcal)501 kcal
Fett10 g
varav mättat2 g
Kolhydrater77 g
varav socker15 g
Kostfiber5 g
Protein23 g
Salt4 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Koka pärlcouscous
Koka pärlcouscous
1

Koka upp vatten* (se mängd i ingredienslistan) och grönsaksbuljong i en kastrull. Lägg i pärlcouscous och låt koka i 10-14 min tills den är mjuk men fortfarande ger lite tuggmotstånd.

Häll av couscousen i en sil och skölj under kallt vatten.

Förbered grönsaker
Förbered grönsaker
2

Halvera och skiva schalottenlök tunt. Skär courgette i 1 cm stora bitar. Skiva svamp tunt. Finhacka salvia.

Riv parmesan
Riv parmesan
3

Grovhacka valnötter och tranbär. Riv parmesan.

Stek grönsaker
Stek grönsaker
4

Hetta upp en skvätt olja* i en stor stekpanna på hög värme. Fräs lök i 1-2 min. Lägg sedan i courgette, svamp och sojasås. Fräs grönsakerna i 4-5 min.

Sänk till medelvärme och tillsätt salvia, valnötter, tranbär och hälften av rucolasalladen. Krydda med salt och peppar. Fräs i ytterligare 5 min.

Rör i pärlcouscousen i pannan. Strö över halva parmesanosten (spara resten till servering).

Arrangera rucola
Arrangera rucola
5

Täck era tallrikar med resterande rucola.

Servera
Servera
6

Fördela pärlcouscoussalladen ovanpå rucolan och toppa med parmesan.

Smaklig måltid!