HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Nordisk recept
Varm pärlcouscoussallad

Varm pärlcouscoussallad

med svamp, tranbär och valnötter

Kavla upp ärmarna och stig in i en vegetarisk regnskog av okonstlade läckerheter med vår varma pärlcouscoussallad som inte tar mer än 25-30 minuter att laga. Svamp, valnötter och tranbär bildar lika många smakkombinationer i din mun som det finns djurarter i Amazonas. Toppa med smältande parmesan över lövtäcket och börja sakta paddla mot smakrikets paradis.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:selleriglutennöttersojamjölk
Tillagningstid30 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

170 g

Pärlcouscous

(Innehållergluten)

2 st

Schalottenlök

1 st

Zucchini

200 g

Skogschampinjoner

1 påse

Bladpersilja

20 g

Tranbär

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

1 påse

Rucola

½ burk

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

20 g

Valnötter

(Innehållernötter)

Olja

Salt och peppar

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)2435 kJ
Energi (kcal)582 kcal
Fett20 g
varav mättat8 g
Kolhydrater78 g
varav socker17 g
Kostfiber8 g
Protein17 g
Salt3 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp en kastrull med vatten* och grönsaksbuljong.

Tillsätt pärlcouscous och koka i 10-12 min tills den är mjuk men ger lite tuggmotstånd.

Häll av couscousen i en sil och och skölj under kallt vatten.

2

Skiva schalottenlök och champinjoner tunt. Tärna zucchini.

Lägg några persiljeblad åt sidan till garnering, finhacka resten.

3

Grovhacka valnötter och tranbär.

4

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på hög värme. Fräs lök i 1-2 min. Tillsätt zucchini, svamp och sojasås. Stek i 4-5 min.

Sänk till medelvärme och rör ner persilja, valnötter och tranbär i pannan. Krydda med en nypa salt och peppar, rör om och låt steka i ytterligare ca 5 min.

Tillsätt couscous och crème fraiche [1/2 burk, 2 pers]. Stek under omrörning i 1 min.

5

Grovhacka rucola och strö ner den i stekpannan.

6

Fördela couscoussalladen mellan era tallrikar och garnera med persilja.

Smaklig måltid!