Kavla upp ärmarna och stig in i en vegetarisk regnskog av okonstlade läckerheter med vår varma pärlcouscoussallad som inte tar mer än 25-30 minuter att laga. Svamp, valnötter och tranbär bildar lika många smakkombinationer i din mun som det finns djurarter i Amazonas. Toppa med smältande parmesan över lövtäcket och börja sakta paddla mot smakrikets paradis.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehållerselleri)170 g
Pärlcouscous
(Innehållergluten)20 g
Schalottenlök
25 ml
Zucchini
Skogschampinjoner
Bladpersilja
Valnöt
(Innehållernötter)Tranbär
(Kan innehållaKan innehålla spår av jordnötter, Kan innehålla spår av nötter, Kan innehålla spår av sesam)Sojasås
(Innehållergluten, soja)Crème fraiche
(Innehållermjölk)Rucola
Koka upp en kastrull med vatten* och grönsaksbuljong. Tillsätt pärlcouscous och koka i 10-12 min, eller tills den är mjuk men ger lite tuggmotstånd. Häll av couscousen i en sil och och skölj den under kallt vatten.
Skiva schalottenlök och champinjoner tunt. Tärna zucchini. Lägg några persiljeblad åt sidan till garnering, finhacka resten.
Grovhacka valnötter och tranbär.
Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på hög värme. Fräs lök i 1-2 min. Tillsätt zucchini, svamp och sojasås. Stek i 4-5 min. Sänk till medelvärme och rör ner persilja, valnötter, tranbär en nypa salt* och peppar*. Stek i ytterligare 5 min. Tillsätt couscous och crème fraiche [1/2 burk, 2 pers]. Stek under omrörning i 1 min.
Grovhacka rucola och strö ner den i stekpannan.
Fördela couscoussalladen mellan era tallrikar och garnera med persilja.