Varm pärlcouscoussallad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varm pärlcouscoussallad

Varm pärlcouscoussallad

med skogschampinjoner, tranbär och valnötter

Kavla upp ärmarna och stig in i en vegetarisk regnskog av okonstlade läckerheter med vår varma pärlcouscoussallad som inte tar mer än 25-30 minuter att laga. Svamp, valnötter och tranbär bildar lika många smakkombinationer i din mun som det finns djurarter i Amazonas. Toppa med smältande parmesan över lövtäcket och börja sakta paddla mot smakrikets paradis.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Vete
Gluten
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

4

Grönsaksbuljong

170

Pärlcouscous

(Innehåller Vete, Gluten)

2

Schalottenlök

1

Zucchini

200

Skogschampinjoner

1

Bladpersilja

20

Valnötter

20

Tranbär

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

75

Crème fraiche

70

Rucola

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)381 kcal
Energi (kJ)1595 kJ
Fett7.9 g
varav mättat0.7 g
Kolhydrater62.75 g
varav socker3.7 g
Protein13.03 g
Salt2.9 g

Instruktioner

Koka pärlcouscous
1

Koka upp en kastrull med vatten* och grönsaksbuljong. Tillsätt pärlcouscous och koka i 10-12 min, eller tills den är mjuk men ger lite tuggmotstånd. Häll av couscousen i en sil och och skölj den under kallt vatten.

Förbered grönsaker
2

Skiva schalottenlök och champinjoner tunt. Tärna zucchini. Lägg några persiljeblad åt sidan till garnering, finhacka resten.

Hacka bär & nötter
3

Grovhacka valnötter och tranbär.

Stek grönsaker
4

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på hög värme. Fräs lök i 1-2 min. Tillsätt zucchini, svamp och sojasås. Stek i 4-5 min. Sänk till medelvärme och rör ner persilja, valnötter, tranbär en nypa salt* och peppar*. Stek i ytterligare 5 min. Tillsätt couscous och crème fraiche [1/2 burk, 2 pers]. Stek under omrörning i 1 min.

Tillsätt rucola
5

Grovhacka rucola och strö ner den i stekpannan.

Servera
6

Fördela couscoussalladen mellan era tallrikar och garnera med persilja.