topBanner
Varm pärlcouscoussallad

Varm pärlcouscoussallad

med champinjoner, tranbär och valnötter

Kavla upp ärmarna och stig in i en vegetarisk regnskog av okonstlade läckerheter med vår varma pärlcouscoussallad som inte tar mer än 25-30 minuter att laga. Svamp, valnötter och tranbär bildar lika många smakkombinationer i din mun som det finns djurarter i Amazonas. Toppa med smältande parmesan över lövtäcket och börja sakta paddla mot smakrikets paradis.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:glutennöttersellerisojamjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

170 g

Pärlcouscous

(Innehållergluten)

200 g

Champinjoner

1 påse

Rucola

20 g

Valnötter

(Innehållernötter)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

2 st

Schalottenlök

1 st

Zucchini

1 påse

Bladpersilja

20 g

Tranbär

(Kan innehållaKan innehålla spår av jordnötter, Kan innehålla spår av nötter)

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

75 g

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2418 kJ
Energi (kcal)578 kcal
Fett20 g
varav mättat8 g
Kolhydrater77 g
varav socker16 g
Protein21 g
Salt3 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp en kastrull med vatten* och grönsaksbuljong. 

Tillsätt pärlcouscous och koka i 10-12 min tills den är mjuk men ger lite tuggmotstånd. 

Häll av couscousen i en sil och och skölj den under kallt vatten.

2

Skiva schalottenlök och champinjoner tunt. Tärna zucchini. 

Lägg några persiljeblad åt sidan till garnering, finhacka resten.

3

Grovhacka valnötter och tranbär.

4

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på hög värme. Fräs lök i 1-2 min. Tillsätt zucchini, svamp och sojasås. Stek i 4-5 min. 

Sänk till medelvärme och rör ner persilja, valnötter, tranbär en nypa salt och peppar i pannan. Rör om och låt steka i 5 min. 

Tillsätt couscous och crème fraiche [1/2 burk, 2 pers]. Stek under omrörning i 1 min.

5

Grovhacka rucola och strö ner den i stekpannan.

6

Fördela couscoussalladen mellan era tallrikar och garnera med persilja.

Smaklig måltid!