Tortelloni i krämig tomatsås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tortelloni i krämig tomatsås

Tortelloni i krämig tomatsås

med färsk oregano och körsbärstomater

Snabba och enkla pastarätter är räddaren i nöden på stressiga vardagskvällar. I kvällens recept använder vi färsk svamptortelloni, som är klar på bara ett par minuter. Vi rör ner pastan i en krämig tomatsås med lök, vitlök, körsbärstomater, spenat och härliga örtkryddor och toppar med färsk oregano. Middag på en kvart!

Taggar:
Supersnabb
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Ägg
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Vitlöksflörter

½ g

Chiliflakes

300 g

Svamptortelloni

(Innehåller Gluten, Vete, Mjölk, Ägg Kan innehålla Soja, Nötter, Fisk, Kräftdjur, Blötdjur, Senap, Selleri)

125 g

Körsbärstomater

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

1 portionspåse

Oregano

1 st

Vitlöksklyfta

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1 burk

Tomatpuré

1 st

Rödlök

60 g

Spenat

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till sås

1 dl

Sparat pastavatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2584 kJ
Energi (kcal)618 kcal
Fett27.3 g
varav mättat11.5 g
Kolhydrater69.4 g
varav socker14.5 g
Protein20 g
Salt3.6 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Skär rödlök i tunna skivor.

Halvera körsbärstomater.

Finhacka eller pressa vitlök.

Plocka oreganoblad.

Skölj spenat.

Laga tomatsås
2

Hetta upp olivolja i en medelstor stekpanna på medelhög värme.

Stek lök i 2–3 min, tills mjuk.

Tillsätt tomatpuré, vitlök och Vitlöksflörter och stek i ytterligare 1 min, tills väldoftande.

Rör ner matlagningsgrädde, körsbärstomater, grönsaksbuljong, chiliflakes och salt.

Sänk till medelvärme och sjud i 1–2 min, tills tjocknat.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Koka pasta
3

Under tiden, koka pasta i 1–2 min, eller tills ”al dente”.

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

Rör ner pasta, sparat pastavatten och spenat i sås precis innan servering.

TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pastan är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Servera
4

Lägg upp tortelloni i skålar och toppa med oreganoblad.

Ringla eventuellt över en skvätt olivolja.