Sugen på asiatiska smaker? Spänn fast säkerhetsbältet, för nu åker vi österut på en kulinarisk resa med vår goda bowl med vitlöksdoftande jasminris som toppas med krispig panerad ostronskivling med BBQ-sås, krämig majsslaw med sesamfrön och ponzudressing och en klick asiatisk majonnäs.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Basmatiris
1 st
Vitlöksklyfta
100 g
Ostronskivling
5 g
BBQ-kryddmix
(Innehåller: Ägg Kan innehålla spår av: Ägg)
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
75 g
Koreansk BBQ-sås
(Innehåller: Soja, Sesam)
150 g
Förskuren spetskål
1 st
Gurka
1 g
Majs
10 g
Sesamfrön
(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)
15 ml
Ponzudressing
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten, Sulfiter)
50 g
Asiatisk majonnäs
(Innehåller: Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)
½ msk
Olja till ris
3 dl
Vatten till ris
¼ tsk
Salt till ris
2 msk
Mjöl till panering
¼ tsk
Salt till panering
1 st
Ägg till panering
1 msk
Olja till stekning
1 msk
Olja till slaw
¼ tsk
Salt till slaw
Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp olivolja i en stor kastrull på medelvärme.
Fräs vitlök i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, riv svamp i 3 cm stora bitar.
Blanda mjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.
Vispa ägg i en andra djup tallrik.
Blanda panko och BBQ-kryddmix i en tredje djup tallrik.
Vänd svamp först i mjöl, sen i ägg och till sist i panko. Ställ åt sidan på en tallrik.
TIPS: 1) Panera svamp i omgångar så att alla bitar täcks. 2) Pressa försiktigt fast pankoblandningen på svampen.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek svamp i 2–3 min per sida, eller tills gyllene.
Lägg över på en tallrik med hushållspapper och krydda med en nypa salt.
Under tiden, skär gurka i tunna halvmånar.
Häll av majs.
Blanda kål, gurka, majs, sesamfrön, ponzudressing, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.
Lägg upp vitlöksris, svamp och majsslaw i skålar.
Ringla koreansk BBQ-sås över svamp och servera med en klick asiatisk majonnäs.