Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser ingår. Empanadas är argentinska piroger som du enkelt svänger ihop som tilltugg med vår färdiga pizzadeg. Vi fyller dem med kryddig köttfärs och ost och serverar dem med chimichurri att doppa i.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Pizzadeg
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Sesam)
50 g
Cheddar-/goudamix, riven
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Koriander
1 st
Vitlöksklyfta
4 g
Panamat
225 g
Nötfärs
1 st
Bladpersilja
¼ tsk
Salt till kött
1 st
Ägg till smet
4 msk
Olja till dressing
¼ tsk
Salt till dressing
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Ta ut pizzadegen från kylen och dess förpackning minst 10 min innan tillagning.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt nötfärs till pannan och krydda med Panamat och salt.
Stek i 4–5 min, eller tills brynt.
VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
TIPS: Rumstempererad deg är lättare att kavla ut.
Strö generöst med vetemjöl över köksbänken.
Placera degen på ytan med mjöl, skär den i 8 lika stora delar och rulla till bollar. Rulla ut bollarna med händerna eller en kavel.
Placera färs på ena deghalvan och lämna en kant på 1 cm. Toppa med ostmix och vik över den andra deghalvan. Nyp ihop kanten med fingrarna. Börja i ena änden och vik över en liten del av kanten i taget till en fläta. Upprepa med resten av degen.
Vispa ägg i en djup tallrik.
Lägg försiktigt över empanadas på en plåt med bakplåtspapper och pensla med ägg.
Grädda i ugnen i 12–14 min, eller tills gyllene.
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Finhacka persilja och koriander.
Blanda vitlök, persilja, koriander, olivolja, salt och en nypa peppar i en liten skål.
Tillsätt eventuellt en skvätt vatten om chimichurrin blir för tjock.
TIPS: Det är viktigt att du finhackar örterna till chimichurrin!
Servera empanadas medan de är varma med chimichurri att doppa i.