Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser ingår. Empanadas är argentinska piroger som du enkelt svänger ihop som tilltugg med vår färdiga pizzadeg. Vi fyller dem med kryddig köttfärs och ost och serverar dem med chimichurri att doppa i.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Pizzadeg
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)
50 g
Cheddar/Gouda mix, riven
(Innehåller Mjölk)
1 portionspåse
Koriander
1 st
Vitlöksklyfta
4 g
Panamat
225 g
Nötfärs
1 portionspåse
Bladpersilja
¼ tsk
Salt till kött
¼ tsk
Salt till dressing
4 msk
Olja till dressing
1 st
Ägg till smet
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt nötfärs till pannan och krydda med Panamat och salt.
Stek i 4–5 min, eller tills brynt.
VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
TIPS: Ta ut pizzadegen från kylen minst 10 min innan tillagning. Rumstempererad deg är lättare att kavla ut.
Strö generöst med vetemjöl över köksbänken. Skär deg i 8 lika stora delar och rulla till bollar. Rulla ut bollarna med händerna eller en kavel.
Placera färs på ena deghalvan och lämna en kant på 1 cm. Toppa med cheddarmix och vik över den andra deghalvan. Nyp ihop kanten med fingrarna. Börja i ena änden och vik över en liten del av kanten i taget till en fläta. Upprepa med resten av degen.
Vispa ägg i en djup tallrik.
Lägg över empanadas på en plåt med bakplåtspapper och pensla med ägg.
Grädda i ugnen i 12–14 min, eller tills gyllene.
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök. Finhacka persilja och koriander.
Blanda vitlök, persilja, koriander, olivolja, salt och en nypa peppar i en liten skål. Tillsätt evenetuellt en skvätt vatten om chimichurrin blir för tjock.
TIPS: Det är viktigt att du finhackar örterna till chimichurrin!
Servera empanadas medan de är varma med chimichurri att doppa i.