Argentinska nötfärsempanadas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Argentinska nötfärsempanadas

Argentinska nötfärsempanadas

8 st | med chimichurri

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser ingår. Empanadas är argentinska piroger som du enkelt svänger ihop som tilltugg med vår färdiga pizzadeg. Vi fyller dem med kryddig köttfärs och ost och serverar dem med chimichurri att doppa i.

Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Pizzadeg

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Sesam)

50 g

Cheddar-/goudamix, riven

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Koriander

1 st

Vitlöksklyfta

4 g

Panamat

225 g

Nötfärs

1 st

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till kött

1 st

Ägg till smet

4 msk

Olja till dressing

¼ tsk

Salt till dressing

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4567 kJ
Energi (kcal)1091 kcal
Fett63.5 g
varav mättat20.4 g
Kolhydrater90.2 g
varav socker2.3 g
Protein49.7 g
Salt4.7 g

Instruktioner

Stek färs
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Ta ut pizzadegen från kylen och dess förpackning minst 10 min innan tillagning.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt nötfärs till pannan och krydda med Panamat och salt.

Stek i 4–5 min, eller tills brynt.

VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

TIPS: Rumstempererad deg är lättare att kavla ut.

Grädda empanadas
2

Strö generöst med vetemjöl över köksbänken. 

Placera degen på ytan med mjöl, skär den i 8 lika stora delar och rulla till bollar. Rulla ut bollarna med händerna eller en kavel.

Placera färs på ena deghalvan och lämna en kant på 1 cm. Toppa med ostmix och vik över den andra deghalvan. Nyp ihop kanten med fingrarna. Börja i ena änden och vik över en liten del av kanten i taget till en fläta. Upprepa med resten av degen.

Vispa ägg i en djup tallrik.

Lägg försiktigt över empanadas på en plåt med bakplåtspapper och pensla med ägg.

Grädda i ugnen i 12–14 min, eller tills gyllene.

Blanda chimichurri
3

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Finhacka persilja och koriander.

Blanda vitlök, persilja, koriander, olivolja, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Tillsätt eventuellt en skvätt vatten om chimichurrin blir för tjock.

TIPS: Det är viktigt att du finhackar örterna till chimichurrin!

Servera
4

Servera empanadas medan de är varma med chimichurri att doppa i.