Skip to main content
Stekt lax och honung- och senapsdressing
Stekt lax och honung- och senapsdressing

Stekt lax och honung- och senapsdressing

med panzanellasallad och spröd bacon

Så blev det tid att grilla igen, och ikväll har lax huvudrollen på grillen. Stekt lax och honung- och senapsdressing och panzanellasallad med spröd bacon är en härlig rätt som bjuder perfekt kontrast i smak och textur på tallriken. Vi skippar potatis ikväll, och låter de ljuvliga brödkrutongerna i panzanellasalladen se till att alla blir mätta!

Taggar:
Under 650 kcal
Snabb
Allergener:
Fisk
Vete
Gluten
Senap
Sulfiter
Ägg
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

62.5 g

Bacon, skivor

250 g

Laxfilé

1 st

Baguette

6 g

Grov senap

1 st

Zucchini

2 g

Grovmalen svartpeppar

250 g

Körsbärstomater

1 st

Basilika

40 g

Rucola

40 g

Honung- & senapsdressing

20 g

Italiensk hårdost, hyvlad

1 st

Paprika

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till grönsaker

¼ tsk

Salt till bröd

¼ tsk

Salt till fisk

1 msk

Olja till dressing

¼ tsk

Salt till dressing

¼ tsk

Salt till sallad

Näringsvärden

Energi (kJ)3314 kJ
Energi (kcal)792 kcal
Fett45.3 g
varav mättat11.7 g
Kolhydrater51.1 g
varav socker16.9 g
Kostfiber7.6 g
Protein42.7 g
Kolesterol100 mg
Salt5.3 g
Potassium0.5 mg
Calcium26.4 mg
Iron0.9 mg

Instruktioner

Rosta grönsaker och  krutonger
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft). 

Tärna paprika och zucchini i 2 cm stora bitar. Placera dem på ena halvan av en plåt. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Riv bröd i mindre bitar och placera dem på andra halvan av en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen tills grönsaker är mjuka och krutonger är gyllene och krispiga, 10–20 min.

Ställ färdiga grönsaker och krutonger åt sidan för att svalna av lite.

Stek bacon
2

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek bacon i 4–5 min, eller tills gyllene och krispig. Ställ bacon åt sidan på tallrik men spara baconfettet i stekpannan.

Under tiden, halvera körsbärstomater.

Grovhacka basilikablad.

Stek lax
3

Hetta upp en skvätt olivolja i stekpannan på medelhög värme. Torka lax med hushållspapper och krydda med salt och en nypa grovmalen svartpeppar.

Stek lax med skinnsidan ner i 3–4 min. Vänd och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills gyllene och genomstekt. Ställ åt sidan på en tallrik.

TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Blanda dressing
4

Blanda honung- och senapsdressing, senap, olivolja, salt och en nypa grovmalen svartpeppar i en liten skål.

Riv eller skär bacon i 2 cm stora bitar.

Blanda panzanellasallad
5

Skölj rucola.

Blanda avsvalnade grönsaker och krutonger, basilika, rucola, körsbärstomater, hälften av baconen och hälften av osten i en stor skål.

Ringla över hälften av dressingen och krydda med salt och en nypa peppar.

Servera
6

Lägg upp panzanellasallad och lax på tallrikar.

Toppa med resterande ost och resterande bacon.

Ringla över resterande dressing.