Skip to main content
Stekt kycklingfilé

Stekt kycklingfilé

med krämig gräslökssås och brysselkålssalad

Härlig mysmat med spännande ingredienser som kommer att slukas av hela familjen. För vem säger att kyckling och ris behöver vara tråkigt? Ikväll får riset en härlig twist av att blandas med citron och smör. Vi steker kycklingen till perfektion, samtidigt som vi lagar en underbart krämig sås med grädde & senap. Perfekt tillbehör är den fräscha rosenkålssalladen, späckad med frukt & grönsaker!

Taggar:
Glutenfri
Proteinrik
Allergener:
Senap
Mjölk
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

6 g

Senap

(Innehåller: Senap)

½ paket

Matlagningsgrädde

(Innehåller: Mjölk)

20 g

Hasselnötter

(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Sesam, Spelt, Vete, Korn, Havre, Jordnötter, Råg)

300 g

Kycklingbröstfilé

150 g

Brysselkål

1 portionspåse

Gräslök

½ st

Ekologisk citron

150 g

Basmati vildris

1 st

Äpple

2 g

Kycklingbuljong

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 1)

efter behov

Smör (steg 4)

¼ tsk

Socker (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 3)

3 dl

Vatten (steg 1)

1 msk

Vatten (steg 5)

Näringsvärden

Energi (kJ)3147 kJ
Energi (kcal)752 kcal
Fett27.9 g
varav mättat8.2 g
Kolhydrater74.3 g
varav socker13.9 g
Kostfiber6.9 g
Protein48.2 g
Salt1.6 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [2 dl | 4 dl]. Rör i ris och salt* [¼ tsk | ½ tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 15 min.

Stek kyckling
2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Tillsätt kyckling, och krydda med salt* och peppar* efter smak. Stek tills brynt och genomstekt, 5-6 min på varje sida. Tillsätt mer olivolja* vid behov. Överför till en tallrik och låt vila under folie till det ska serveras.

Gör rosenkålssallad
3

Hacka gräslök. Halvera äpple, ta bort kärnhus, och tärna i 1 cm stora bitar. Skär rosenkål i buketter. Riv en generös nypa citronzest. Blanda olivolja* [1 msk | 2 msk ], en nypa socker*, salt* och peppar*, hälften av juice från citron och hälften av senapen [1/2 paket, 2 P] i en skål. Rör ned hälften av gräslöken. Tillsätt grönsaker till dressingen.

Gör citronris
4

Rör om i det färdiga riset med en gaffel, och blanda med en klick smör* og citronskal. Krydda med salt* och peppar* efter smak. Grovhacka hasselnötter.

Laga sås
5

Skölj av stekpannan och hetta upp på medelhög värme. Tillsätt matlagningsgrädde [1/2 paket, 2 P], buljong, vatten* [1 msk | 2 msk], en skvätt citronsaft, resterande senap [1/2 paket, 2P] och gräslök. Sänk värme och sjud i 1-2 min. Krydda med salt* och peppar* efter smak.

Servera
6

Lägg upp kyckling, ris och sallad på tallrikar. Garnera sallad med hasselnötter och skeda sås över kyckling. Servera resterande limeklyftor vid sidan av.