I kväll lagar vi en smarrig kycklingrätt med indiska smaker som är lika vacker som god. Vi startar med ett lager svalkande yoghurt med lag från syltad rödlök och fortsätter med spenat och rostade rotfrukter som smaksatts med våra kryddblandningar Ginger Ninja och Milda Mahal och vänts med aprikoschutney och smör. Därefter kommer granatäpplekärnor, syltad rödlök och koriander. Vi avslutar med rättens stjärna – perfekt stekt kycklingfilé med sesampanering.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Citrusfrukt
25 g
Aprikoschutney
½ st
Granatäpple
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller: Senap, Ägg)
½ st
Lök
1 st
Koriander
300 g
Kycklingbröstfilé
30 g
Spenat
75 g
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
4 g
Milda Mahal
20 g
Sesamfrön
(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)
1 st
Rotselleri
(Innehåller: Selleri)
2 st
Palsternacka
¼ tsk
Salt till rotfrukter
½ tsk
Socker till inläggning
1 msk
Vatten till inläggning
¼ tsk
Salt till kött
1 msk
Smör till rotfrukter
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skala och skär rotselleri och palsternacka i 3 cm stora bitar.
Placera rotfrukter på en plåt med bakplåtspapper och blanda med en skvätt olivolja, Ginger Ninja, Milda Mahal, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Under tiden, skölj spenat.
Grovhacka koriander.
Skär rödlök i tunna skivor.
Halvera citrusfrukt.
Blanda citrusfruktsaft, socker, vatten och en nypa salt i en liten skål. Vänd rödlök i lagen och ställ åt sidan.
Häll av löken precis innan servering och spara lagen.
Lägg sesamfrön på en tallrik.
Torka kyckling med hushållspapper och krydda med salt.
Vänd kyckling i sesamfrön och pressa fast dem.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek i 2 min per sida, eller tills brynt.
Placera kyckling på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 10–12 min, eller tills genomstekt.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Rulla granatäpple mot arbetsytan så kärnorna lossnar. Dela det på mitten, sänk ner halvorna i en skål med vatten och lossa försiktigt kärnorna med händerna. Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort det vita fruktköttet från ytan och häll av vattnet.
Blanda yoghurt och sparad rödlökslag i en liten skål.
Vänd färdiga rotfrukter med smör och aprikoschutney på plåten.
Skär kyckling i tunna skivor.
TIPS: Genom att lossa granatäpplekärnorna under vatten förhindrar du att köket ofrivilligt färgas rosa!
Bre ett tunt lager yoghurt i botten på djupa tallrikar.
Toppa med spenat och rostade rotfrukter.
Strö över granatäpplekärnor, syltad rödlök och koriander.
Toppa med kyckling.