Skip to main content
Sesampanerad kyckling
Sesampanerad kyckling

Sesampanerad kyckling

med curryrostade rotfrukter och granatäpple

I kväll lagar vi en smarrig kycklingrätt med indiska smaker som är lika vacker som god. Vi startar med ett lager svalkande yoghurt med lag från syltad rödlök och fortsätter med spenat och rostade rotfrukter som smaksatts med våra kryddblandningar Ginger Ninja och Milda Mahal och vänts med aprikoschutney och smör. Därefter kommer granatäpplekärnor, syltad rödlök och koriander. Vi avslutar med rättens stjärna – perfekt stekt kycklingfilé med sesampanering.

Taggar:
Glutenfri
Under 650 kcal
Allergener:
Senap
Ägg
Mjölk
Sesam
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Citrusfrukt

25 g

Aprikoschutney

½ st

Granatäpple

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller: Senap, Ägg)

½ st

Lök

1 st

Koriander

300 g

Kycklingbröstfilé

30 g

Spenat

75 g

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

4 g

Milda Mahal

20 g

Sesamfrön

(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)

1 st

Rotselleri

(Innehåller: Selleri)

2 st

Palsternacka

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till rotfrukter

½ tsk

Socker till inläggning

1 msk

Vatten till inläggning

¼ tsk

Salt till kött

1 msk

Smör till rotfrukter

Näringsvärden

Energi (kJ)2313 kJ
Energi (kcal)553 kcal
Fett20 g
varav mättat8.6 g
Kolhydrater48.9 g
varav socker18.5 g
Protein43.7 g
Salt3 g

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skala och skär rotselleri och palsternacka i 3 cm stora bitar.

Placera rotfrukter på en plåt med bakplåtspapper och blanda med en skvätt olivolja, Ginger Ninja, Milda Mahal, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Sylta rödlök
2

Under tiden, skölj spenat.

Grovhacka koriander.

Skär rödlök i tunna skivor.

Halvera citrusfrukt.

Blanda citrusfruktsaft, socker, vatten och en nypa salt i en liten skål. Vänd rödlök i lagen och ställ åt sidan.

Häll av löken precis innan servering och spara lagen.

Bryn kyckling
3

Lägg sesamfrön på en tallrik.

Torka kyckling med hushållspapper och krydda med salt.

Vänd kyckling i sesamfrön och pressa fast dem.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek i 2 min per sida, eller tills brynt.

Ugnsstek kyckling
4

Placera kyckling på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 10–12 min, eller tills genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Förbered granatäpple
5

Rulla granatäpple mot arbetsytan så kärnorna lossnar. Dela det på mitten, sänk ner halvorna i en skål med vatten och lossa försiktigt kärnorna med händerna. Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort det vita fruktköttet från ytan och häll av vattnet.

Blanda yoghurt och sparad rödlökslag i en liten skål.

Vänd färdiga rotfrukter med smör och aprikoschutney på plåten.

Skär kyckling i tunna skivor.

TIPS: Genom att lossa granatäpplekärnorna under vatten förhindrar du att köket ofrivilligt färgas rosa!

Servera
6

Bre ett tunt lager yoghurt i botten på djupa tallrikar.

Toppa med spenat och rostade rotfrukter.

Strö över granatäpplekärnor, syltad rödlök och koriander.

Toppa med kyckling.