Pulled pork-burgare och passionsfruktsås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pulled pork-burgare och passionsfruktsås

Pulled pork-burgare och passionsfruktsås

med rostad potatis och lime- och kålsallad

Nya, spännande burgarvarianter får vi aldrig nog av! I kväll kombinerar vi BBQ-kryddad pulled pork med söt passionsfruktsås och syrlig kålsallad i varma bröd och serverar våra burgare med klyftpotatis och majonnäs.

Allergener:
Sulfiter
Senap
Ägg
Gluten
Mjölk
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Pulled pork

60 g

BBQ-sås

(Innehåller: Sulfiter, Senap)

2 st

Briochebröd

(Innehåller: Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla spår av: Sesam, Soja)

75 g

Rödkål, förskuren

1 st

Lime

1 st

Morot

1 st

Passionsfrukt

1 st

Salladslök

25 g

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

500 g

Potatis

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till slaw

1 msk

Olja till slaw

1 tsk

Socker till sås

½ dl

Vatten till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4038 kJ
Energi (kcal)965 kcal
Fett39.7 g
varav mättat10.2 g
Kolhydrater114 g
varav socker29.9 g
Protein38.3 g
Salt6.4 g

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 2 cm breda klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Laga pulled pork
2

Under tiden, placera kött och sky från förpackningen i en kastrull med lock.

Hetta upp kastrullen på medelvärme och låt sjuda under lock i 10–12 min.

Tillsätt BBQ-sås och använd 2 gafflar för att riva tills köttet är helt strimlat.

Blanda sallad
3

Riv morot grovt.

Skär salladslök i tunna skivor.

Halvera lime.

Blanda kål, morot, salladlsök, en generös skvätt limesaft, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Laga passionsfruktsås
4

Halvera passionsfrukt och gröp ur kärnor och fruktkött i en liten kastrull.

Tillsätt socker och vatten och koka upp. Sjud i 2–3 min, tills tjocknat.

Lägg över i en liten skål.

Värm bröd
5

Under tiden, dela bröd på mitten och placera dem direkt på ugnsgallret.

Värm i ugnen i 1–2 min, eller tills uppvärmda.

Servera
6

Fyll bröd med pulled pork, passionsfruktsås och kålsallad.

Servera med klyftpotatis och majonnäs.