Nya, spännande burgarvarianter får vi aldrig nog av! I kväll kombinerar vi BBQ-kryddad pulled pork med söt passionsfruktsås och syrlig kålsallad i varma bröd och serverar våra burgare med klyftpotatis och majonnäs.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Pulled pork
60 g
BBQ-sås
(Innehåller: Sulfiter, Senap)
2 st
Briochebröd
(Innehåller: Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla spår av: Sesam, Soja)
75 g
Rödkål, förskuren
1 st
Lime
1 st
Morot
1 st
Passionsfrukt
1 st
Salladslök
25 g
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
500 g
Potatis
½ tsk
Salt till potatis
¼ tsk
Salt till slaw
1 msk
Olja till slaw
1 tsk
Socker till sås
½ dl
Vatten till sås
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 2 cm breda klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Under tiden, placera kött och sky från förpackningen i en kastrull med lock.
Hetta upp kastrullen på medelvärme och låt sjuda under lock i 10–12 min.
Tillsätt BBQ-sås och använd 2 gafflar för att riva tills köttet är helt strimlat.
Riv morot grovt.
Skär salladslök i tunna skivor.
Halvera lime.
Blanda kål, morot, salladlsök, en generös skvätt limesaft, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.
Halvera passionsfrukt och gröp ur kärnor och fruktkött i en liten kastrull.
Tillsätt socker och vatten och koka upp. Sjud i 2–3 min, tills tjocknat.
Lägg över i en liten skål.
Under tiden, dela bröd på mitten och placera dem direkt på ugnsgallret.
Värm i ugnen i 1–2 min, eller tills uppvärmda.
Fyll bröd med pulled pork, passionsfruktsås och kålsallad.
Servera med klyftpotatis och majonnäs.