
Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Taco tisdag eller taco fredag? Du bestämmer! Vi steker pulled beans, som blixtsnabbt får du den perfekta tacosmaken av vår Tex-Mex kryddblandning. Vi rör ihop en fantastisk tomatsalsa, med karakteristisk smak av koriander. Vi bygger våra tacos med pulled beans, tomatsalsa, coleslaw, och en ljuvlig cajunmajonnäs. Och så lite jalapeno till de modiga!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
240 g
Pulled beans
(Innehåller: Gluten, Vete, Korn, Ägg, Soja)
8 st
Minitortillas
(Innehåller: Gluten, Vete)
75 g
Strimlad salladsmix
5 g
Tex-Mex
2 st
Tomat
1 st
Citrusfrukt
1 portionspåse
Koriander
1 st
Chili
½ st
Lök
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller: Sulfiter)
50 g
Majonnäs
(Innehåller: Ägg, Senap)
1 st
Morot
½ msk
Olivolja (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)

Värm ugnen till 220°C/200°C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.
Riv morot (oskalad) grovt.
Finhacka tomat och lök [1/2 st, 2P].
Skär jalapeno i tunna skivor.
Grovhacka koriander.
Skär lime i klyftor.

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt pulled beans, Tex-Mex, en skvätt vatten, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar.
Stek tills brynt, 3-4 min.

Blanda majonnäs, Ay Cajun-ba och en skvätt vatten i en liten skål.

Blanda tomat, lök (skippa eller använd mindre om du inte gillar lök), en generös skvätt limejuice och koriander i en medelstor skål. Krydda med en nypa salt och peppar.

Blanda salladsmix [1/2 påse, 2P], morot, en skvätt limejuice och cajunmajonnäs [1 msk | 2 msk] i en stor skål.
Värm tortillas i 30-60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4-5 min.

Sätt fram allt på bordet.
Bre cajunmajonnäs på tortillas.
Toppa med coleslaw, pulled beans och tomatsalsa.
Garnera med jalapeno (efter smak).