Skip to main content
Provensalsk ratatouille-rigatoni
Provensalsk ratatouille-rigatoni

Provensalsk ratatouille-rigatoni

med krämig tomatsås och pankotopping

Ratatouille är en fransk grönsaksröra med tomatsås och i dagens recept kombinerar vi den med rigatoni till en riktigt god middag. Vi gör vår ratatouille på ugnsrostad zucchini och aubergine som får puttra i en sås med purjolök, vitlök, grädde, medelhavskryddor, krossade tomater och riven ost. Rostad panko på toppen ger extra krispighet och konsistens.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Ägg
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Zucchini

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

4 g

Medelhavets Pärla

195 g

Krossade tomater, vitlök & lök

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller: Mjölk)

2 st

Vitlöksklyfta

180 g

Rigatoni

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Soja, Senap)

40 g

Finriven ost

(Innehåller: Mjölk, Ägg)

8 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller: Selleri)

1 st

Aubergine

½ st

Bladpersilja

½ st

Purjolök

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till grönsaker

1 msk

Olja till stekning

1 msk

Olja till grönsaker

½ tsk

Socker till sås

½ dl

Vatten till sås

½ tsk

Salt till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)3787 kJ
Energi (kcal)905 kcal
Fett44.5 g
varav mättat22.8 g
Kolhydrater96.8 g
varav socker20.9 g
Protein27.3 g
Salt6 g

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C(varmluft).

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Tärna aubergine och zucchini i 1 cm stora bitar.

Placera aubergine och zucchini på en plåt med bakplåtspapper och blanda med en generös skvätt olivolja och salt.

Rosta i ugnen i 20–25 min, eller tills mjuka och gyllene.

Rosta panko
2

Under tiden, hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek panko i 2–3 min, eller tills gyllene och krispig.

Krydda med en nypa salt och peppar.

Lägg över i en liten skål och ställ åt sidan.

Stek purjolök
3

Halvera och skär purjolök i tunna skivor.

Finhacka eller pressa vitlök.

Grovhacka persilja.

Hetta upp olivolja i samma stekpanna på medelvärme.

Stek purjolök med en nypa salt i 4–5 min, tills den mjuknar något.

TIPS: Se till att skölja bort all jord från purjolöken.

Koka pasta
4

Under tiden, koka pasta i 11–12 min, eller tills ”al dente”.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

Tillsätt vitlök, socker och Medelhavets Pärla till stekpannan med purjolök och stek i 30 sek, tills väldoftande.

TIPS: 1) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd. 2) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Laga tomatsås
5

Under tiden, tillsätt krossade tomater, matlagningsgrädde, vatten, grönsaksbuljong och riven ost till stekpannan.

Rör ner rostad zucchini och aubergine, salt och en nypa peppar i såsen och sjud i 3–4 min.

Vänd ner kokt pasta i såsen. Tillsätt en skvätt vatten om såsen verkar för tjock.

Servera
6

Läg upp ratatouillepasta i skålar.

Toppa med panko och persilja.