
Ratatouille är en fransk grönsaksröra med tomatsås och i dagens recept kombinerar vi den med rigatoni till en riktigt god middag. Vi gör vår ratatouille på ugsnrostad zucchini och aubergine som får puttra i en sås med lök, vitlök, grädde, medelhavskryddor, krossade tomater och riven ost. Rostad panko på toppen ger extra krispighet och konsistens.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1 paket
Rigatoni
(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Soja)
1 st
Aubergine
1 st
Zucchini
1 st
Lök
1 paket
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
4 g
Medelhavets Pärla
½ paket
Krossade tomater, vitlök & lök
2 st
Vitlöksklyfta
½ portionspåse
Bladpersilja
40 g
Finriven ost
(Innehåller: Mjölk, Ägg)
8 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller: Selleri)
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Vete, Gluten)
½ tsk
Salt (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 3)
½ tsk
Socker (steg 4)
½ dl
Vatten (steg 5)
½ tsk
Salt (steg 5)

Värm ugnen till 220 °C/200 °C(varmluft).
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Tärna aubergine och zucchini i 1 cm stora bitar.
Placera aubergine och zucchini på en plåt med bakplåtspapper och blanda med en generös skvätt olivolja och salt [1/2 tsk | 1 tsk].
Rosta i ugnen i 20–25 min, eller tills mjuka och gyllene.

Under tiden, hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek panko i 2–3 min, tills gyllene och krispig.
Krydda med en nypa salt och peppar.
Lägg över i en liten skål och ställ åt sidan.

Finhacka lök.
Finhacka eller pressa vitlök.
Grovhacka persilja [1/2 påse, 2P].
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i samma stekpanna på medelvärme.
Stek lök med en nypa salt i 4–5 min, tills något mjuk.

Under tiden, koka pasta i 11–12 min, eller tills ”al dente”.
Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
Tillsätt vitlök, socker [1/2 tsk | 1 tsk] och Medelhavets Pärla till stekpannan med lök och stek i 30 sek, tills väldoftande.
TIPS: "Al dente" betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Tillsätt krossade tomater [1/2 paket, 2P], matlagningsgrädde, vatten [1/2 dl | 1 dl], grönsaksbuljong och riven ost till stekpannan.
Tillsätt rostad zucchini och aubergine, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar till tomatsås och sjud i 3–4 min.
Vänd ner kokt pasta i sås. Tillsätt en skvätt vatten om sås verkar för tjock.

Läg upp ratatouillepasta i skålar.
Toppa med panko och persilja.