På jakt efter en både lättlagad och välsmakande vardagsrätt? Med vår sydamerikanska kyckling kan du njuta av en riktigt smarrig middag med spännande smaker. Vi serverar den ugnsstekta kycklingen med texmexkryddad klyftpotatis, rostad spetskål med chimichurri och gräddfilssås.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Kycklingbröstfilé
500 g
Potatis
4 g
Panamat
200 g
Spetskål
1 st
Koriander
1 g
Chiliflakes
1 st
Lime
75 ml
Gräddfil
5 g
Tex-Mex
½ st
Vitlöksklyfta
½ tsk
Salt till potatis
¼ tsk
Salt till kött
¼ tsk
Salt till grönsaker
2 msk
Olja till chimichurri
¼ tsk
Salt till chimichurri
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 2 cm breda klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med en skvätt olivolja, salt, Tex-Mex och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Lägg över kyckling på en ny plåt med bakplåtspapper.
Krydda med salt och Panamat och tillaga i ugnen i 17–19 min, eller tills genomstekt.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Skär spetskål i kvartar.
Pensla spetskål med en skvätt olivolja på alla sidor och krydda med salt.
Placera spetskål på plåten med kyckling när det återstår 15 min av kyckligens och potatisens tillagningstid.
Rosta resterande tid, eller tills mjuk och lätt gyllene.
Under tiden, finhacka koriander och finhacka eller pressa vitlök.
Halvera lime.
Blanda koriander, en skvätt limesaft, chiliflakes, olivolja och salt i en liten skål.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Blanda gräddfil, vitlök och en nypa salt och peppar i en liten skål.
Lägg upp kyckling, potatis och spetskål på tallrikar.
Ringla chimichurri över spetskål och servera med en klick gräddfil att doppa i.