topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Panerad grillost

Panerad grillost

med krämig potatissallad och färsk dill

I kvällens recept har halloumi huvudrollen, och vi bjuder på en fantastisk smakupplevelse när vi panerar den goda osten i panko och vår underbara kryddblanding som vi kallar för Vitlöksflörter. Vi svänger även ihop en krämig potatissallad med crème fraiche, rädisa, schalottenlök och spenat, och så toppar vi med färsk dill.

Taggar:
Barnvänlig
Vegetarisk
Snabb
Allergener:
Senap
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Vitlöksflörter

1 st

Citron

12 g

Grov senap

(Innehåller Senap)

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

75 ml

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

1 st

Schalottenlök

400 g

Småpotatis

1 portionspåse

Dill

125 g

Rädisor

200 g

Grillost

(Innehåller Mjölk)

60 g

Spenat

Ingår inte i din leverans

1

Ägg till panering

2 msk

Mjöl till panering

½ tsk

Salt till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3252 kJ
Energi (kcal)777 kcal
Fett42 g
varav mättat30 g
Kolhydrater62.1 g
varav socker9.8 g
Protein38.1 g
Salt5.2 g

Instruktioner

Koka potatis
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Halvera potatis (oskalad) och koka i 10–12 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet, lägg tillbaka potatis i kastrullen och låt dem svalna.

Förbered råvaror
2

Medan potatis kokar, skär rädisor i tunna skivor.

Finhacka schalottenlök.

Skölj och grovhacka spenat.

Finhacka dill.

Halvera citron.

Skär grillost på bredden i 2 cm tjocka skivor (2 per person).

Panera grillost
3

Vispa ägg i en djup tallrik.

Blanda panko, Vitlöksflörter och en generös nypa peppar i en ny djup tallrik.

Lägg vetemjöl i en tredje djup tallrik. 

Panera grillost först i mjöl, sen i ägg och sist i panko.

Stek grillost
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan. 

Stek grillost i 3–4 min per sida, eller tills gyllene. Stek i omgångar vid behov.

Lägg över till en tallrik med hushållspapper.

TIPS: Tillsätt extra olja vid behov så osten inte fastnar i stekpannan.

Gör potatissallad
5

Blanda kokt potatis med crème fraiche, senap, citronsaft, rädisor, schalottenlök, spenat, dill (spara lite till garnering) salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

TIPS: Minska mängden senap eller hoppa över den om du inte gillar senap.

Servera
6

Lägg upp potatissallad och grillost på tallrikar.

Garnera potatissalladen med resterande dill.