I kvällens recept har halloumi huvudrollen, och vi bjuder på en fantastisk smakupplevelse när vi panerar den goda osten i panko och vår underbara kryddblanding som vi kallar för Vitlöksflörter. Vi svänger även ihop en krämig potatissallad med crème fraiche, rädisa, schalottenlök och spenat, och så toppar vi med färsk dill.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4 g
Vitlöksflörter
1 st
Citron
12 g
Grov senap
(Innehåller Senap)
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
75 ml
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
1 st
Schalottenlök
400 g
Småpotatis
1 portionspåse
Dill
125 g
Rädisor
200 g
Grillost
(Innehåller Mjölk)
60 g
Spenat
1
Ägg till panering
2 msk
Mjöl till panering
½ tsk
Salt till sallad
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Halvera potatis (oskalad) och koka i 10–12 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet, lägg tillbaka potatis i kastrullen och låt dem svalna.
Medan potatis kokar, skär rädisor i tunna skivor.
Finhacka schalottenlök.
Skölj och grovhacka spenat.
Finhacka dill.
Halvera citron.
Skär grillost på bredden i 2 cm tjocka skivor (2 per person).
Vispa ägg i en djup tallrik.
Blanda panko, Vitlöksflörter och en generös nypa peppar i en ny djup tallrik.
Lägg vetemjöl i en tredje djup tallrik.
Panera grillost först i mjöl, sen i ägg och sist i panko.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek grillost i 3–4 min per sida, eller tills gyllene. Stek i omgångar vid behov.
Lägg över till en tallrik med hushållspapper.
TIPS: Tillsätt extra olja vid behov så osten inte fastnar i stekpannan.
Blanda kokt potatis med crème fraiche, senap, citronsaft, rädisor, schalottenlök, spenat, dill (spara lite till garnering) salt och en nypa peppar i en medelstor skål.
TIPS: Minska mängden senap eller hoppa över den om du inte gillar senap.
Lägg upp potatissallad och grillost på tallrikar.
Garnera potatissalladen med resterande dill.