Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
I kvällens recept har grillost huvudrollen, och vi bjuder på en fantastisk smakupplevelse när vi panerar den goda osten i panko och vår underbara kryddblanding som vi kallar för Vitlöksflörter. Vi svänger även ihop en krämig potatissallad med crème fraiche, rädisa, schalottenlök och spenat, och så toppar vi med färsk dill.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
400 g
Småpotatis
125 g
Rädisor
1 st
Schalottenlök
60 g
Spenat
(Kan innehålla spår av: Selleri)
½ paket
Crème fraiche
(Innehåller: Mjölk)
1 portionspåse
Dill
1 st
Grillost
(Innehåller: Mjölk)
4 g
Vitlöksflörter
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Vete, Gluten, Sulfiter)
1 st
Citron
12 g
Grov senap
(Innehåller: Senap)
1 st
Ägg (steg 3)
2 msk
Vetemjöl (steg 3)
½ tsk
Salt (steg 5)
1 msk
Olivolja (steg 4)
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Halvera potatis (oskalad) och koka i 10–12 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet, lägg tillbaka potatis i kastrullen och låt dem svalna.
Medan potatis kokar, skär rädisor i tunna skivor.
Finhacka schalottenlök.
Skölj och grovhacka spenat.
Finhacka dill.
Halvera citron.
Skär grillost på bredden i 2 cm tjocka skivor (2 per person).
Ta fram tre djupa tallrikar.
Vispa ägg [1 st | 2 st] i den ena.
Blanda panko, Vitlöksflörter och en generös nypa peppar i den andra.
Häll vetemjöl [2 tsk | 4 tsk] i den tredje.
Panera grillost först i vetemjöl, sen i ägg och sist i panko.
Hetta upp en generös skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme – tillräckligt med olja för att täcka botten av pannan.
Stek grillost i i 3–4 min på varje sida, eller tills gyllene. Stek i omgångar om stekpannan blir för full.
Lägg över till en tallrik med hushållspapper för att suga upp olja.
TIPS: Tillsätt extra olja vid behov så osten inte fastnar i stekpannan.
Blanda kokt potatis med crème fraiche [½ paket, 2P], senap, citronjuice [1 msk | 2 msk|, rädisor, schalottenlök, spenat, dill (spara lite till garnering), salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar i en medelstor skål.
TIPS: Minska mängden senap eller hoppa över den om du inte gillar senap.
Lägg upp potatissallad och grillost på tallrikar.
Garnera potatissalladen med resterande dill.