topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Panerad grillost

Panerad grillost

med krämig potatissallad och färsk dill

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

I kvällens recept har grillost huvudrollen, och vi bjuder på en fantastisk smakupplevelse när vi panerar den goda osten i panko och vår underbara kryddblanding som vi kallar för Vitlöksflörter. Vi svänger även ihop en krämig potatissallad med crème fraiche, rädisa, schalottenlök och spenat, och så toppar vi med färsk dill.

Taggar:
Barnvänlig
Vegetarisk
Klimatsmart
Klimatsmart
Allergener:
Mjölk
Vete
Gluten
Sulfiter
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

400 g

Småpotatis

125 g

Rädisor

1 st

Schalottenlök

60 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

½ paket

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

1 portionspåse

Dill

1 st

Grillost

(Innehåller Mjölk)

4 g

Vitlöksflörter

25 g

Panko ströbröd

(Innehåller Vete, Gluten, Sulfiter)

1 st

Citron

12 g

Grov senap

(Innehåller Senap)

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg (steg 3)

2 msk

Vetemjöl (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 5)

1 msk

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3507 kJ
Energi (kcal)838 kcal
Fett49.5 g
varav mättat31 g
Kolhydrater59.5 g
varav socker10.4 g
Protein37.6 g
Salt5.2 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka potatis
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Halvera potatis (oskalad) och koka i 10–12 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet, lägg tillbaka potatis i kastrullen och låt dem svalna.

Förbered råvaror
2

Medan potatis kokar, skär rädisor i tunna skivor.

Finhacka schalottenlök.

Skölj och grovhacka spenat.

Finhacka dill.

Halvera citron.

Skär grillost på bredden i 2 cm tjocka skivor (2 per person).

Panera grillost
3

Ta fram tre djupa tallrikar.

Vispa ägg [1 st | 2 st] i den ena.

Blanda panko, Vitlöksflörter och en generös nypa peppar i den andra.

Häll vetemjöl [2 tsk | 4 tsk] i den tredje.

Panera grillost först i vetemjöl, sen i ägg och sist i panko.

Stek grillost
4

Hetta upp en generös skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme – tillräckligt med olja för att täcka botten av pannan.

Stek grillost i i 3–4 min på varje sida, eller tills gyllene. Stek i omgångar om stekpannan blir för full.

Lägg över till en tallrik med hushållspapper för att suga upp olja.

TIPS: Tillsätt extra olja vid behov så osten inte fastnar i stekpannan. 

Gör potatissallad
5

Blanda kokt potatis med crème fraiche [½ paket, 2P], senap, citronjuice [1 msk | 2 msk|, rädisor, schalottenlök, spenat, dill (spara lite till garnering), salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar i en medelstor skål.

TIPS: Minska mängden senap eller hoppa över den om du inte gillar senap.

Servera
6

Lägg upp potatissallad och grillost på tallrikar.

Garnera potatissalladen med resterande dill.