En klassisk korv med bröd brukar slinka ner hos både stora och små. Här serverar vi den med massor av goda tillbehör, så att alla kan bestämma vad de vill toppa med. Ta med barnen i köket och rosta knapriga rotfruktschips i ugnen medan ni syltar gurka, steker schalottenlök och blandar en god dippsås.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 st
Morot
2 st
Palsternacka
1 st
Gurka
12 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
1 st
Schalottenlök
320 g
Korv
4 st
Korvbröd
(Innehåller Gluten, Vete, Havre Kan innehålla Ägg, Senap, Soja, Nötter, Sesam, Mjölk)
75 g
Remouladsås
(Innehåller Ägg, Senap)
25 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
½ tsk
Salt till grönsaker
½ tsk
Socker till inläggning
¼ tsk
Salt till inläggning
1 msk
Ketchup till sås
¼ tsk
Salt till sås
1 msk
Mjöl till panering
¼ tsk
Salt till panering
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär morot och palsternacka i tunna skivor.
TIPS: Ju tunnare du skär rotfrukterna, desto knaprigare blir chipsen.
Placera rotfrukter på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och krispiga.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Under tiden, skär gurka i tunna skivor.
Blanda vitvinsvinäger, socker och salt i en liten skål.
Vänd gurka i lagen och ställ åt sidan.
Häll av lag innan servering.
Blanda majonnäs, ketchup, salt och en nypa peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.
Skär schalottenlök i tunna ringar.
Blanda mjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik. Vänd schalottenlök i blandningen.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek schalottenlök i 1–2 min, eller tills gyllene.
Lägg över på en tallrik med hushållspapper och krydda med en nypa salt.
Hetta upp en skvätt olivolja i samma panna (torka ur den först) på medelhög värme.
Stek korv i 4–6 min, eler tills genomstekt.
Under tiden, öppna korvbröd och placera dem direkt på ugnsgallret.
Rosta i 2–3 min, eller tills uppvärmda.
Lägg upp rotfruktschips, korv och korvbröd på tallrikar.
Servera syltad gurka, dipp och remouladsås i små skålar.
TIPS: Bygg din egen korv med bröd toppad med syltad gurka, remouladsås och schalottenlök. Doppa rotfruktschips i dipp.