Servera en god middag på nolltid med vår smakrika chorizopasta! Vi smaksätter tomat- och spenatsåsen med harissakrydda och toppar med färsk basilika, mozzarella och pinjenötter.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
180 g
Spaghetti
(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Senap, Soja)
120 g
Tärnad chorizo
(Innehåller: Mjölk)
4 g
Harissakrydda
4 g
Kycklingbuljong
390 g
Krossade tomater, vitlök & lök
60 g
Spenat
125 g
Mozzarella
(Innehåller: Mjölk)
10 g
Pinjenötter
(Kan innehålla spår av: Vete, Nötter, Jordnötter, Sesam, Korn, Havre, Råg, Spelt)
1 st
Basilika
1 dl
Sparat pastavatten
1 msk
Olja till stekning
1 tsk
Socker till sås
1 msk
Smör till sås
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”.
Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp. Ställ åt sidan.
Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Under tiden, hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek chorizo i 4–6 min, eller tills genomstekt.
Skölj spenat.
Häll av och riv mozzarella i bitar.
Grovhacka basilika.
Tillsätt harissakrydda, kycklingbuljong, krossade tomater, sparat pastavatten, socker och smör till pannan med chorizo. Sjud i 2–3 min, eller tills såsen tjocknar något.
Vänd ner spaghetti och spenat. Krydda med en nypa salt och peppar.
Lägg upp pasta i skålar och toppa med mozzarella, pinjenötter och basilika.