Skip to main content
Snabb chorizo- och harissaspaghetti
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snabb chorizo- och harissaspaghetti

Snabb chorizo- och harissaspaghetti

med mozzarella, spenat och pinjenötter

Servera en god middag på nolltid med vår smakrika chorizopasta! Vi smaksätter tomat- och spenatsåsen med harissakrydda och toppar med färsk basilika, mozzarella och pinjenötter.

Taggar:
Supersnabb
Snabb
Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

180 g

Spaghetti

(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Senap, Soja)

120 g

Tärnad chorizo

(Innehåller: Mjölk)

4 g

Harissakrydda

4 g

Kycklingbuljong

390 g

Krossade tomater, vitlök & lök

60 g

Spenat

125 g

Mozzarella

(Innehåller: Mjölk)

10 g

Pinjenötter

(Kan innehålla spår av: Vete, Nötter, Jordnötter, Sesam, Korn, Havre, Råg, Spelt)

1 st

Basilika

Ingår inte i din leverans

1 dl

Sparat pastavatten

1 msk

Olja till stekning

1 tsk

Socker till sås

1 msk

Smör till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3818 kJ
Energi (kcal)912 kcal
Fett44.1 g
varav mättat18.5 g
Kolhydrater84.9 g
varav socker17.3 g
Protein41.2 g
Salt5.5 g

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. 

Koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”.

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp. Ställ åt sidan.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen. 

TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Stek chorizo
2

Under tiden, hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Stek chorizo i 4–6 min, eller tills genomstekt.

Skölj spenat.

Häll av och riv mozzarella i bitar.

Grovhacka basilika.

Laga sås
3

Tillsätt harissakrydda, kycklingbuljong, krossade tomater, sparat pastavatten, socker och smör till pannan med chorizo. Sjud i 2–3 min, eller tills såsen tjocknar något.

Vänd ner spaghetti och spenat. Krydda med en nypa salt och peppar.

Servera
4

Lägg upp pasta i skålar och toppa med mozzarella, pinjenötter och basilika.