Mild vegochili på svarta bönor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mild vegochili på svarta bönor

Mild vegochili på svarta bönor

med kryddiga chips och guacamole

Gillar du mexikansk mat, men har svårt för starka kryddor? Här kommer receptet på en mild och god chiligryta, som ändå är fullpackad med fantastiska smaker. Vi låter svarta bönor puttra i en härlig tomatsås med våra egna kryddblandningar Ay Cajun-ba och Tex-Mex och serverar chilin med guacamole, färsk tomat, riven gouda, gräddfil och gyllenrostade tortillachips.

Allergener:
Sulfiter
Vete
Soja
Gluten
Mjölk
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 paket

Svarta bönor

1 st

Tomat

1 st

Rödlök

2 st

Vitlöksklyfta

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

1 st

Avokado

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

½ paket

Krossade tomater, vitlök & lök

50 g

Riven gouda

(Innehåller Mjölk)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

2 st

Tortillabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

5 g

Tex-Mex

½ st

Lime

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 3)

1 dl

Vatten (steg 3)

1 tsk

Socker (steg 3)

3 msk

Olivolja (steg 4)

1 msk

Smör (steg 5)

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4213 kJ
Energi (kcal)1007 kcal
Fett63.6 g
varav mättat20.1 g
Kolhydrater69 g
varav socker17.6 g
Protein23.4 g
Salt7.8 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär lök i tunna skivor.

Finhacka eller pressa vitlök.

Grovhacka tomat.

Häll av svarta bönor.

Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.

Stek lök och kryddor
2

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek rödlök i 2–3 min, eller tills mjuk.

Tillsätt vitlök, Ay Cajun-ba och hälften av Tex-Mex. Stek i 30 sek, eller tills väldoftande.

Laga chili
3

Rör ner krossade tomater [1/2 paket, 2P], grönsaksbuljong, sojasås, vatten [1 dl | 2 dl], svarta bönor, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], socker [1 tsk | 2 tsk] och en nypa peppar i stekpannan.

Koka upp och sänk till medellåg värme. Sjud i 8–10 min, eller tills tjocknat.

Rosta tortillachips
4

Under tiden, blanda resterande Tex-Mex och olivolja [3 msk | 6 msk] i en liten skål.

Skär tortillas i 3 cm breda trianglar.

Placera tortillachips i ett lager på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper och bre med kryddolja.

Rosta i ugnen tills gyllene och krispiga, 4–6 min.

TIPS: Håll ett öga på dem så de inte bränns vid.

Gör guacamole
5

Under tiden, halvera och kärna ur avokado.

Gröp ur avokado med en sked och mosa den med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], en skvätt limesaft och en nypa peppar i en medelstor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Ta av chili från värme och rör ner hälften av gräddfilen och smör [1 msk | 2 msk].

Servera
6

Lägg upp chili i djupa tallrikar.

Toppa med guacamole, gouda, färsk tomat och resterande gräddfil.

Servera med resterande limeklyftor och tortillachips.