Skip to main content
Mexikansk böngryta

Mexikansk böngryta

med spiskummin, sötpotatismos och jalapeños

Ett snabblagat recept på härlig tex mex-gryta med svarta bönor, tomater, paprika och zucchini. Med smak av spiskummin och tex-mex-krydda blir böngrytan en smakrik fullträff. Servera med sötpotatismos, mozzarella, jalapeños & lime, och så är det bara att sätta igång att äta!

Taggar:
Under 650 kcal
Vegetarisk
Glutenfri
Allergener:
Selleri
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

20 g

Finriven ost

1 st

Koriander

225 g

Sötpotatis

1 st

Vitlöksklyfta

60 g

Spenat

1 st

Paprika

5 g

Tex-Mex

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller: Selleri)

195 g

Krossade tomater, vitlök & lök

½ paket

Svarta bönor

1 st

Jalapeno

½ paket

Crème fraiche

(Innehåller: Mjölk)

300 g

Potatis

20 g

Pumpakärnor

(Kan innehålla spår av: Spelt, Råg, Vete, Sesam, Kamut, Korn, Jordnötter, Havre, Nötter, Gluten)

1 st

Ekologisk lime

2 g

Spiskummin, malen

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör (steg 1)

1 msk

Mjölk (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 1)

1 tsk

Socker (steg 4)

Näringsvärden

Energi (kJ)2318 kJ
Energi (kcal)554 kcal
Fett25.5 g
varav mättat12.9 g
Kolhydrater64.8 g
varav socker17.6 g
Kostfiber9.3 g
Protein13 g
Salt3.3 g
Potassium734 mg
Calcium1.6 mg
Iron0.1 mg

Instruktioner

Gör sötpotatismos
1

Koka upp en stor kastrull med vatten*. Skala vitlök. Skala och tärna sötpotatis i 2 cm stora bitar. Koka sötpotatis och vitlök i 10-15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet. Mosa potatisen tillsammans med smör* [1 msk | 2 msk], mjölk* [1 msk | 2 msk] och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Sätt åt sidan under lock.

Förbered grönsaker
2

Tärna zucchini [1/2 st, 2P], tomat och paprika i 2 cm stora bitar. Skölj svarta bönor [1/2 paket, 2P].

Fräs grönsaker
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en medelstor stekpanna på medelhög värme. Fräs tomat, paprika, zucchini och Tex-mex i 3-4 min.

Laga böngryta
4

Tillsätt svarta bönor, krossade tomater, tomatpuré, grönsaksbuljong och spiskummin. Krydda med socker* [1 tsk | 2 tsk], salt* och peppar*. Låt såsen sjuda i 8-10 min.

Förbered grönsaker
5

Finhacka koriander. Skär lime i klyftor. Halvera jalapeño, kärna ur och skär i tunna skivor.

Servera
6

Lägg upp sötpotatismos på tallrikar, toppa med böngryta och strö över mozzarella, jalapeño, koriander. Servera limeklyftor vid sidan av.