
De som gillar stark mat toppar köttbullarna i kvällens recept med en het srirachasås och njuter av varenda kryddig tugga! Men ingen fara om du hellre hoppar över drakelden – köttbullarna smakar lika gott med en klick majonnäs, och speciellt i kombination med krämigt sötpotatismos och snabbsyltad morot och gurka.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
250 g
Blandfärs
1 st
Gurka
20 g
Sriracha
10 g
Sesamfrön
(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)
25 g
Ströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
450 g
Sötpotatis
40 g
Sweet chilisås
50 g
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
12 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller: Sulfiter)
1 st
Morot
3 msk
Mjölk till mos
½ tsk
Salt till mos
½ tsk
Socker till inläggning
1 msk
Vatten till inläggning
¼ tsk
Salt till inläggning
¼ tsk
Salt till köttbullar

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Skala och tärna sötpotatis i 2 cm stora bitar.
Koka sötpotatis i 11–13 min, eller tills den enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet och mosa potatis med mjölk, salt och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.
TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.

Under tiden, skär gurka i tunna skivor.
Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.
Blanda vitvinsvinäger, socker, vatten och salt i en liten skål.
Vänd gurka och morot i lagen.
Häll av lag innan servering.

Blanda färs, ströbröd, salt och en nypa peppar i en stor skål.
Rulla färsen till köttbullar med fuktiga händer (4 per person) och placera dem på en tallrik.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek köttbullar i 12–14 min, eller tills brynta och genomstekta. Vänd då och då. Sänk till medelvärme när de är brynta.
VIKTIGT: Köttbullar är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.

Under tiden, blanda sriracha och sweet chilisås i en liten skål.

Lägg upp sötpotatismos, syltade grönsaker och köttbullar på tallrikar.
Ringla srirachasås över köttbullar och servera med en klick majonnäs.
Strö sesamfrön över mos och grönsaker.