Drakeldsköttbullar och sötpotatismos
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Drakeldsköttbullar och sötpotatismos

med srirachasås och syltade grönsaker

De som gillar stark mat toppar köttbullarna i kvällens recept med en het srirachasås och njuter av varenda kryddig tugga! Men ingen fara om du hellre hoppar över drakelden – köttbullarna smakar lika gott med en klick majonnäs, och speciellt i kombination med krämigt sötpotatismos och snabbsyltad morot och gurka.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Sesam
Gluten
Vete
Senap
Ägg
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Blandfärs

1 st

Gurka

20 g

Sriracha

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

25 g

Ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

450 g

Sötpotatis

40 g

Sweet chilisås

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

1 st

Morot

Ingår inte i din leverans

3 msk

Mjölk till mos

½ tsk

Salt till mos

½ tsk

Socker till inläggning

1 msk

Vatten till inläggning

¼ tsk

Salt till inläggning

¼ tsk

Salt till köttbullar

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3410 kJ
Energi (kcal)815 kcal
Fett46.2 g
varav mättat13.9 g
Kolhydrater67 g
varav socker21.9 g
Protein30.1 g
Salt3.8 g

Instruktioner

1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. 

Skala och tärna sötpotatis i 2 cm stora bitar. 

Koka sötpotatis i 11–13 min, eller tills den enkelt kan delas med en kniv. 

Häll av vattnet och mosa potatis med mjölk, salt och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock. 

TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.

2

Under tiden, skär gurka i tunna skivor.

Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Blanda vitvinsvinäger, socker, vatten och salt i en liten skål.

Vänd gurka och morot i lagen.

Häll av lag innan servering.

3

Blanda färs, ströbröd, salt och en nypa peppar i en stor skål. 

Rulla färsen till köttbullar med fuktiga händer (4 per person) och placera dem på en tallrik.

4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Stek köttbullar i 12–14 min, eller tills brynta och genomstekta. Vänd då och då. Sänk till medelvärme när de är brynta. 

VIKTIGT: Köttbullar är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.

5

Under tiden, blanda sriracha och sweet chilisås i en liten skål.

6

Lägg upp sötpotatismos, syltade grönsaker och köttbullar på tallrikar.

Ringla srirachasås över köttbullar och servera med en klick majonnäs.

Strö sesamfrön över mos och grönsaker.