Päron- och ingefärsmuffins
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Päron- och ingefärsmuffins

Päron- och ingefärsmuffins

12 muffins | med valnötskrisp & sirapsglasyr

Snöra på dig förklädet, kavla upp ärmarna och sätt på kockmössan. Det här bak-kitet passar perfekt även för de minsta kockarna. Recepten är inte bara välsmakande och enkla, utan också roliga att laga. Mmm – muffins! Bjud fikagästerna eller familjen på dessa saftiga små mästerverk med smak av päron och ingefära. Muffinsen blir extra goda av att toppas med hackade valnötter och en underbar sirapsglasyr.

Allergener:
Vete
Mandel
Ägg
Gluten
Mjölk
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

600 g

Sockerkaksmix

(Innehåller Vete, Mandel, Ägg, Gluten, Mjölk, Nötter Kan innehålla Soja, Senap)

50 g

Florsocker

(Kan innehålla Khorasanvete, Gluten, Ägg, Nötter, Havre, Vete, Jordnötter, Korn, Kamut, Mjölk, Sesam, Råg, Spelt, Soja, Lupin)

50 g

Sirap

20 g

Ingefärspasta

2 st

Päron

40 g

Valnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör till glasyr

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)6793 kJ
Energi (kcal)1624 kcal
Fett74.7 g
varav mättat19.1 g
Kolhydrater209.4 g
varav socker56.1 g
Protein21 g
Salt2.1 g

Köksredskap

Ugnsform

Instruktioner

Förbered fyllning
1

Värm ugnen till 190 °C/170 °C (varmluft).

Halvera, kärna ur och tärna päron i 1 cm stora bitar.

Finhacka valnötter.

TIPS: Vi rekommenderar att du tar ut bakmixen från kylskåpet 30 min innan den ska användas.

Grädda muffins
2

Placera ut 12 pappersformar i en muffinsform.

Blanda kakmix, päron och ingefärspasta i en stor skål. Fördela smet i formarna och toppa med valnötter.

Grädda muffins i mitten av ugnen i 20–25 min, eller tills gyllenbruna.

TIPS: Använd en provsticka för att se om muffins är färdiga, om stickan är torr är de färdiga.

Blanda glasyr
3

Smält smör i en liten kastrull.

Blanda smält smör, hälften av sirapen, florsocker och en nypa salt i en liten skål.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om glasyren är för tjock.

Servera
4

Låt muffins svalna och ringla över glasyr.