
Den underbara hamburgaren med löksky-glaze och rostade rotfrukter är ett spännande alternativ till den klassiska hamburgaren. Hamburgarna byggs på biffar som får sjuda tillsammans med löksky-glazen med rödvin och buljong, och serveras med rosmarinrostad morot och palsternacka, och aioli. En lättlagad rätt som hela familjen kommer att älska!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
2
Palsternacka
1
Morot
1
Lök
2
Briochebröd
(Innehåller: Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla spår av: Sesam, Soja)
250
Blandfärs
40
Aioli
(Innehåller: Ägg, Senap)
2
Buljong
30
Rödvinssås
(Innehåller: Sulfiter)
½
Rosmarin
¼
Salt (steg 2)
½
Olivolja (steg 3)
1.5
Smör (steg 4)
1
Vatten (steg 4)
½
Socker (steg 4)
¼
Vetemjöl (steg 5)
½
Vatten (steg 5)

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.
Finhacka rosmarin [1/2 st, 2P].
Skär morot och palsternacka (oskalad) i 1 cm klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja och krydda med rosmarin, salt och peppar. Rosta i ugnen i 16-18 min, tills mjuka.
När det återstår 4 min av grönsakernas tillagningstid, dela briochebröd på mitten och värm dem på gallret i ugnen i 3-4 min, tills uppvärmda.

Blanda blandfärs, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål.
Forma färsen till biffar (1 st/person).
TIPS: Gör dem lite större än hamburgerbröden, de krymper vid stekning.

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek biffar i 3-4 min på varje sida, tills genomstekta.
VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.

Skär lök i tunna skivor.
Hetta upp samma stekpanna (samt steksky) på medelvärme.
Tillsätt smör [11/2 msk | 3 msk] och lök, och stek under omrörning i 5-6 min, tills mjuk.
Tillsätt vatten [1 msk | 2 msk], socker [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa salt, och blanda väl. Sjud i ytterligare 3-4 min, tills brynt och karamelliserat.

Strö vetemjöl [1/4 msk | 1/2 msk] över löken, och rör i vatten [1/2 dl | 1 dl], rödvinssås [1/2 paket, 2P] och köttbuljong [1/2 paket, 2P].
Tillsätt biffar och vänd så de täcks av glaze. Sjud i ytterligare 1 min, tills biffar är uppvärmda och såsen har tjocknat något.

Bre briochebröd med aioli och toppa med biffar och löksky-glaze.
Servera med rostade rotfrukter och resterande aioli.