Saftig hamburgare på blandfärs
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Saftig hamburgare på blandfärs

Saftig hamburgare på blandfärs

med löksky-glaze och rostade rotfrukter

Den underbara hamburgaren med löksky-glaze och rostade rotfrukter är ett spännande alternativ till den klassiska hamburgaren. Hamburgarna byggs på biffar som får sjuda tillsammans med löksky-glazen med rödvin och buljong, och serveras med rosmarinrostad morot och palsternacka, och aioli. En lättlagad rätt som hela familjen kommer att älska!

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Ägg
Gluten
Mjölk
Vete
Senap
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

2

Palsternacka

1

Morot

1

Lök

2

Briochebröd

(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)

250

Blandfärs

40

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

2

Köttbuljong

30

Rödvinssås

(Innehåller Sulfiter)

½

Rosmarin

Ingår inte i din leverans

¼

Salt (steg 2)

½

Olivolja (steg 3)

1.5

Smör (steg 4)

1

Vatten (steg 4)

½

Socker (steg 4)

¼

Vetemjöl (steg 5)

½

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)988 kcal
Energi (kJ)4133 kJ
Fett59.7 g
varav mättat21.1 g
Kolhydrater78.8 g
varav socker25.5 g
Protein33.1 g
Salt2.6 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.

Finhacka rosmarin [1/2 st, 2P].

Skär morot och palsternacka (oskalad) i 1 cm klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja och krydda med rosmarin, salt och peppar. Rosta i ugnen i 16-18 min, tills mjuka.

När det återstår 4 min av grönsakernas tillagningstid, dela briochebröd på mitten och värm dem på gallret i ugnen i 3-4 min, tills uppvärmda.

Blanda färs
2

Blanda blandfärs, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål.

Forma färsen till biffar (1 st/person).

TIPS:  Gör dem lite större än hamburgerbröden, de krymper vid stekning. 

Stek biffar
3

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek biffar i 3-4 min på varje sida, tills genomstekta.

VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.

Koka löksky-glaze
4

Skär lök i tunna skivor.

Hetta upp samma stekpanna (samt steksky) på medelvärme.

Tillsätt smör [11/2 msk | 3 msk] och lök, och stek under omrörning i 5-6 min, tills mjuk.

Tillsätt vatten [1 msk | 2 msk], socker [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa salt, och blanda väl.  Sjud i ytterligare 3-4 min, tills brynt och karamelliserat.

Tillsätt biffar
5

Strö vetemjöl [1/4 msk | 1/2 msk] över löken, och rör i vatten [1/2 dl | 1 dl], rödvinssås [1/2 paket, 2P] och köttbuljong [1/2 paket, 2P].

Tillsätt biffar och vänd så de täcks av glaze. Sjud i ytterligare 1 min, tills biffar är uppvärmda och såsen har tjocknat något.

Servera
6

Bre briochebröd med aioli och toppa med biffar och löksky-glaze. 

Servera med rostade rotfrukter och resterande aioli.