Skip to main content
Saftig hamburgare på blandfärs

Saftig hamburgare på blandfärs

med löksky-glaze och rostade rotfrukter

4.3
(247)

Den underbara hamburgaren med löksky-glaze och rostade rotfrukter är ett spännande alternativ till den klassiska hamburgaren. Hamburgarna byggs på biffar som får sjuda tillsammans med löksky-glazen med rödvin och buljong, och serveras med rosmarinrostad morot och palsternacka, och aioli. En lättlagad rätt som hela familjen kommer att älska!

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Ägg
Gluten
Mjölk
Vete
Senap
Sulfiter

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt
Antal portioner

2

Palsternacka

1

Morot

1

Lök

2

Briochebröd

(Innehåller: Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla spår av: Sesam, Soja)

250

Blandfärs

40

Aioli

(Innehåller: Ägg, Senap)

2

Buljong

30

Rödvinssås

(Innehåller: Sulfiter)

½

Rosmarin

Ingår inte i din leverans

¼

Salt (steg 2)

½

Olivolja (steg 3)

1.5

Smör (steg 4)

1

Vatten (steg 4)

½

Socker (steg 4)

¼

Vetemjöl (steg 5)

½

Vatten (steg 5)

Energi (kcal)988 kcal
Energi (kJ)4133 kJ
Fett59.7 g
varav mättat21.1 g
Kolhydrater78.8 g
varav socker25.5 g
Protein33.1 g
Salt2.6 g
Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.

Finhacka rosmarin [1/2 st, 2P].

Skär morot och palsternacka (oskalad) i 1 cm klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja och krydda med rosmarin, salt och peppar. Rosta i ugnen i 16-18 min, tills mjuka.

När det återstår 4 min av grönsakernas tillagningstid, dela briochebröd på mitten och värm dem på gallret i ugnen i 3-4 min, tills uppvärmda.

Blanda färs
2

Blanda blandfärs, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål.

Forma färsen till biffar (1 st/person).

TIPS:  Gör dem lite större än hamburgerbröden, de krymper vid stekning. 

Stek biffar
3

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek biffar i 3-4 min på varje sida, tills genomstekta.

VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.

Koka löksky-glaze
4

Skär lök i tunna skivor.

Hetta upp samma stekpanna (samt steksky) på medelvärme.

Tillsätt smör [11/2 msk | 3 msk] och lök, och stek under omrörning i 5-6 min, tills mjuk.

Tillsätt vatten [1 msk | 2 msk], socker [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa salt, och blanda väl.  Sjud i ytterligare 3-4 min, tills brynt och karamelliserat.

Tillsätt biffar
5

Strö vetemjöl [1/4 msk | 1/2 msk] över löken, och rör i vatten [1/2 dl | 1 dl], rödvinssås [1/2 paket, 2P] och köttbuljong [1/2 paket, 2P].

Tillsätt biffar och vänd så de täcks av glaze. Sjud i ytterligare 1 min, tills biffar är uppvärmda och såsen har tjocknat något.

Servera
6

Bre briochebröd med aioli och toppa med biffar och löksky-glaze. 

Servera med rostade rotfrukter och resterande aioli.