
Ikväll lagar vi förföriskt god blandfärs med teriyakismak! Vi steker blandfärs med teriyakisås, och wokmix med vitlök och sesamfrön. Vi serverar blandfärs-teriyaki och sesamstekta grönsaker med krämigt ingefärsris, och så toppar vi med asiatisk majonnäs och salladslök.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
250
Blandfärs
75
Teriyakisås
(Innehåller: Gluten, Vete, Soja)
200
Wokmix
10
Sesamfrön
(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)
1
Vitlöksklyfta
150
Jasminris
½
Ingefära
50
Asiatisk majonnäs
(Innehåller: Gluten, Vete, Soja, Sesam, Ägg, Senap)
1
Salladslök
½
Salt (steg 1)
3
Vatten (steg 1)
½
Olivolja (steg 1)
¼
Salt (steg 3)
1
Olivolja (steg 3)
½
Olivolja (steg 4)
1
Vatten (steg 5)

Riv ingefära [½ st, 2P] fint.
Hetta upp olivolja [½ msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelvärme.
Fräs ingefära i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av från värme och låt vila under lock tills servering.

Medan riset kokar, finhacka eller pressa vitlök.
Skär salladslök i tunna skivor.

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt wokmix, vitlök och sesamfrön. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar, och stek i 3-4 min, tills mjuka.
Ta stekpannan av värme och lägg över grönsaker till en tallrik.

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.
Stek blandfärs i 4-5 min, tills är brynt.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Rör i teriyakisås och vatten [1 msk I 2 msk] med färsen. Sjud i 1-2 min tills genomvarmt.
Tillsätt en extra skvätt vatten om såsen verkar för tjock.

Rör om i ris med en gaffel.
Lägg upp ris, blandfärs och grönsaker i skålar.
Toppa med en klick asiatisk majonnäs och salladslök.