HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Vietnamesisk recept
Vietnamesisk köttfärs

Vietnamesisk köttfärs

med vitlöksris, mango, mint och koriander

Denna vietnamesiska köttfärs med perfekt avvägda asiatiska smaker kommer göra dig knäsvag. Bjud dina smaklökar på en oförglömlig dejt med aromatiskt vitlöksris, solmogen mango, uppfriskande mynta och koriander.

Allergener:glutensojamjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

250 g

Nötfärs

½ st

Mango

½ st

Chili

1 st

Lime

10 g

Ingefära

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

2 st

Morot

1 st

Gurka

100 g

Basmatiris

2 st

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

2 tsk

Socker*

20 g

Smör*

(Innehållermjölk)

250 ml

Vatten*

1 msk

Olivolja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)2596 kJ
Energi (kcal)621 kcal
Fett24 g
varav mättat12 g
Kolhydrater65 g
varav socker35 g
Kostfiber6 g
Protein32 g
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Finhacka vitlök.

Smält smör med en skvätt olivolja i en kastrull på medelvärme. Fräs hälften av vitlöken i 1-2 min.

Tillsätt ris, vatten (se ingredienslistan) och en rejäl nypa salt och koka upp. Sänk till låg värme och låt vitlöksriset sjuda under lock i 10-12 min.

Ta av kastrullen från värmen och låt stå under lock tills servering.

2

Finhacka chili [1/2 st, 2 pers].

Dela lime i klyftor.

Skala och riv ingefära [10 g, 2 pers].

3

Blanda chili (stark!), olivolja, ingefära, resterande vitlök, socker, sojasås och limejuice [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers] till en marinad.

4

Hetta upp en stekpanna på medelvärme. Bryn nötfärsen i 1-2 min.

Tillsätt marinaden och låt sjuda i 8-10 min.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

5

Plocka myntabladen, kasta stjälken. Finhacka myntabladen och koriander.

Skala och riv morot.

Skiva gurka tunt.

Tärna mango [1/2 st, 2 pers] i 1 cm stora bitar.

6

Fördela riset mellan era skålar, placera morot, gurka, mango, mynta och koriander i var sitt hörn. Lägg upp den vietnamesiska köttfärsen i mitten.

Ringla över en liten skvätt olivolja och krydda med en nypa salt och peppar* över maten.