HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAsiatisk Kyckling
topBanner
Asiatisk kyckling

Asiatisk kyckling

med vitlöksris och jordnötter

Populär

Kyckling behöver inte vara torrt och tråkigt; i detta recept har vi smaksatt med en läcker marinad med asiatiska influenser av soja, ingefära, lime och honung med ett litet sting av chili. Även riset har fått smakfull kärlek och serveras med en aromatisk vitlökstouch. Toppa rätten med knapriga jordnötter och du har en kulinarisk middag att se fram emot!

Allergener:glutensojajordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

25 g

Honung

1 st

Zucchini

150 g

Jasminris

1 st

Chili

1 st

Ekologisk lime

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Ingefära

50 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

20 g

Jordnötter

(Innehållerjordnötter)

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

2 st

Morot

1 st

Salladslök

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja* (steg 3)

efter behov

Smör* (steg 1)

¼ tsk

Salt* (steg 1)

3 dl

Vatten* (steg 1)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2886.3533 kJ
Energi (kcal)689.855 kcal
Fett17.7945 g
varav mättat3.5 g
Kolhydrater86.2511 g
varav socker19.4 g
Protein46.248 g
Salt4.7 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Skala och pressa vitlök. Hetta upp en klick smör* och en skvätt olivolja* i en kastrull på medelhög värme. Fräs vitlök i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten* [3 dl | 6 dl] och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], och koka upp. Sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Skala och riv ingefära. Riv limezest och dela lime i klyftor. Skiva chili tunt. Skiva salladslök tunt. Skär morot i tunna stavar. Skär zucchini [1/2 st, 2P] i tunna halvmånar. 

3

Blanda ingefära, chili, honung, sojasås, limezest, en generös skvätt limejuice och olivolja* [1/2 msk | 1 msk] till en marinad. TIPS: Det går även utmärkt att skippa eller strö chilin över maten innan servering istället för att använda dem i marinaden.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling tills genomstekt, 5-6 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Tillsätt hälften av salladslöken och stek i ytterligare 2-3 min. För över till en skål. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

5

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan och fräs morot och zucchini tills mjuka, 4-5 min. Tillsätt kycklingen och salladslöken samt marinaden och fräs ihop tills uppvärmt, 2-3 min.

6

Fördela vitlöksris, grönsaker och kyckling mellan era tallrikar. Toppa med jordnötter och resterande salladslök, och servera med limeklyftor.