
Balsamera dina smakreceptorer med vår glänsande honungs- och sojamarinerade kyckling som tillsammans med den krispiga jordnötssalladen kommer att göra ett beständigt avtryck i både stora och små munnar. Dippa spröd pommes i krämig vitlöksdipp och upplev ett välplanerat tumult av smaker och dofter när de möter krispig schalottenlök och koriander i gommen.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
25
Honung
2
Tomat
300
Strimlad kycklinglårfilé
50
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
25
Sojasås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)
500
Potatis
20
Jordnötter
10
Sesamfrön
60
Salladsmix
1
Vitlöksklyfta
1
Olivolja

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skala potatis och skär den i 1 cm tjocka pommes. Fördela dem mellan två plåtar med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och krydda med salt* och peppar*. Baka i ugnen, 20-25 min. TIPS: Skär potatisen i rätt storlek så att tillagningstiden stämmer.

Pressa vitlök. Blanda sojasås, honung, sesamfrön, halva vitlöken och olivolja* [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers] i en bunke. Vänd kycklingstrimlorna i marinaden och låt stå.

Skiva tomater. Grovhacka jordnötter. Blanda tomat, jordnötter och salladsmix i en skål tillsammans med en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar*.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme. Plocka upp kycklingen ur marinaden med en mattång och lägg ner den i stekpannan. Bryn i 10-14 min. Häll marinaden i pannan de sista 5 min och låt sjuda tills den har reducerats något. VIKTIGT: Kycklingstrimlorna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Blanda majonnäs och resterande vitlök med en nypa salt* och peppar* i en liten skål.

Fördela kycklingen mellan era tallrikar och skeda över skyn från stekpannan. Servera med pommes, jordnötssallad och vitlöksdipp vid sidan av.