HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHonungs Och Sojamarinerad Kyckling
topBanner
Honungs- och sojamarinerad kyckling

Honungs- och sojamarinerad kyckling

med jordnötssallad, vitlöksdipp och pommes

Balsamera dina smakreceptorer med vår glänsande honungs- och sojamarinerade kyckling som tillsammans med den krispiga jordnötssalladen kommer att göra ett beständigt avtryck i både stora och små munnar. Dippa spröd pommes i krämig vitlöksdipp och upplev ett välplanerat tumult av smaker och dofter när de möter krispig schalottenlök och koriander i gommen.

Allergener:senapäggglutensojajordnöttersesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

25 g

Honung

300 g

Tomat

50 g

Strimlad kycklinglårfilé

25 ml

Majonnäs

(Innehållersenap, ägg)

20 g

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

10 g

Potatis

1 msk

Jordnötter

(InnehållerjordnötterKan innehållasesam, nötter)

Sesamfrön

(InnehållersesamKan innehållanötter, jordnötter)

Salladsmix

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

Olivolja*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)543.075 kcal
Energi (kJ)2272.2258 kJ
Fett40.9475 g
varav mättat7.2 g
Kolhydrater12.8575 g
varav socker11 g
Protein36.81 g
Salt2.4 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skala potatis och skär den i 1 cm tjocka pommes. Fördela dem mellan två plåtar med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och krydda med salt* och peppar*. Baka i ugnen, 20-25 min. TIPS: Skär potatisen i rätt storlek så att tillagningstiden stämmer.

2

Pressa vitlök. Blanda sojasås, honung, sesamfrön, halva vitlöken och olivolja* [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers] i en bunke. Vänd kycklingstrimlorna i marinaden och låt stå.

3

Skiva tomater. Grovhacka jordnötter. Blanda tomat, jordnötter och salladsmix i en skål tillsammans med en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar*.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme. Plocka upp kycklingen ur marinaden med en mattång och lägg ner den i stekpannan. Bryn i 10-14 min. Häll marinaden i pannan de sista 5 min och låt sjuda tills den har reducerats något. VIKTIGT: Kycklingstrimlorna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

5

Blanda majonnäs och resterande vitlök med en nypa salt* och peppar* i en liten skål.

6

Fördela kycklingen mellan era tallrikar och skeda över skyn från stekpannan. Servera med pommes, jordnötssallad och vitlöksdipp vid sidan av.