Italiensk grillostpasta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italiensk grillostpasta

Italiensk grillostpasta

med stekta körsbärstomater och chili flakes

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Vi hoppas att ni är hungriga, för om under en halvtimme kan ni njuta av en stor skål fylld med en massa gott. Vi lagar en underbar sås med grädde, körsbärstomater, lök, tomatpuré och massor av härliga kryddor. För att göra det enkelt blandar vi rigatoni, stekt grillost och den ljuvliga såsen i stekpannan, och så är maten färdig.

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Vegetarisk
Klimatsmart
Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

1

Rigatoni

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja)

1

Grillost

(Innehåller Mjölk)

½

Rödlök

125

Körsbärstomater

1

Vitlöksklyfta

½

Tomatpuré

1

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

4

Vitlöksflörter

4

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

½

Chiliflakes

1

Oregano

Ingår inte i din leverans

1

Olivolja (steg 4)

¼

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)894 kcal
Energi (kJ)3740 kJ
Fett44.6 g
varav mättat30.4 g
Kolhydrater78.4 g
varav socker14.4 g
Protein40.8 g
Salt5.1 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i 11-12 min, eller tills 'al dente'.

När pastan är färdig, skopa upp pastavatten [1 dl | 2 dl] i en kopp och ställ åt sidan. Häll av resten av vattnet, lägg tillbaka pasta i kastrullen och ringla eventuellt över lite olivolja.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 

TIPS:‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd. 

Stek grillost
2

Under tiden, tärna grillost i 2 cm stora bitar.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek grillost i 6-7 min, eller tills gyllene, vänd då och då.

Ställ åt sidan på en tallrik. 

Förbered grönsaker
3

Under tiden, skär rödlök [½ st, 2P] i tunna skivor.

Halvera körsbärstomater.

Finhacka eller pressa vitlök.

Plocka oreganoblad.

Koka sås
4

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i stekpannan på medelvärme. Stek lök och vitlök i 2-3 min, tills löken är genomskinlig. 

Tillsätt tomatpuré [1/2 burk, 2P] och Vitlöksflörter, och sjud i 1 min, tills tomatpurén mörknat något. 

Rör i matlagningsgrädde, körsbärstomater, grönsaksbuljong, hälften av oreganobladen, en generös nypa chili flakes [1/2 paket, 2P] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], och sjud tills pastan är färdigkokt, ca 1-2 min.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Tillsätt pasta
5

Tillsätt färdig pasta och sparat pastavatten till stekpannan med sås. Sjud i 1-2 min, tills såsen har tjocknat något. Smaka av med salt och peppar. Ta av från värme och rör i grillost.

Servera
6

Lägg upp grillostpasta i skålar.

Garnera med resterande oreganoblad och en nypa chili flakes.