topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japansk bowl

Japansk bowl

med jasminris, nötfärs & picklad rödlök

Andra veckan av de olympiska sommarspelen firar vi med en fantastisk japansk bowl med asiatiska smaker. Vi börjar med att tillaga ljuvligt jasminris, som får asiatisk touch av att kokas med stekt ingefära. Samtidigt som risen puttrar steker vi nötfärs, morot och pak choi som vi blandar med asiatisk woksås. Vi toppar vår härliga bowl med snabbpicklad rödlök, gurka, rostade sesamfrön och asiatisk majo!

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Senap
Ägg
Soja
Gluten
Vete
Sesam
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

250

Nötfärs

1

Ingefära

½

Rödlök

25

Vitvinsvinäger

1

Vitlöksklyfta

1

Morot

1

Pak choi

1

Gurka

50

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

20

Asiatisk dressing

(Innehåller Soja, Gluten, Vete, Sesam)

10

Sesamfrön

75

Asiatisk woksås

(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)

150

Jasminris

Ingår inte i din leverans

¼

Salt (steg 1)

Smör (steg 1)

3

Vatten (steg 1)

Socker* (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)810 kcal
Energi (kJ)3391 kJ
Fett36.85 g
varav mättat8.4 g
Kolhydrater82.09 g
varav socker28.5 g
Protein35.13 g
Salt3.8 g

Instruktioner

Koka ris
1

Skala och riv ingefära fint. Hetta upp en klick smör* och en skvätt olivolja* i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs hälften av ingefära i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten* [3 dl | 6 dl] och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], och koka upp. Sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Pickla rödlök
2

Skiva rödlök [1/2 st, 2 pers] tunt. Blanda rödlök, vitvinsvinäger, en nypa socker* och salt* i en liten skål. Tillsätt vatten* så att rödlöken täcks och rör om. Ställ åt sidan tills servering.

Förbered råvaror
3

Pressa vitlök. Riv morot (oskalad). Skär pak choi i 1 cm tjocka skivor. Skär gurka i tunna halvmånar. Blanda majonnäs och asiatisk dressing i en liten skål. Ställ åt sidan.

Rosta sesamfrön
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Rosta sesamfrön under omrörning tills gyllene, 3-4 min. Överför till en tallrik.

Stek köttfärs
5

Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelhög värme. Fräs vitlök och resterande ingefära i 1 min. Tillsätt nötfärs, en nypa salt och peppar och stek tills brynt, 3-4 min. Tillsätt morot och pak choi, och stek i 2 min. Tillsätt woksås och en skvätt vatten*. Rör tills färsen är täckt i sås, 30 s. VIKTIGT: Köttet är färdiglagad när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

Servera
6

Häll av lagen från löken. Lägg upp ris i skålar och toppa med japansk nötfärs, picklad lök och gurka. Garnera med rostade sesamfrön och toppa med asiatisk majo.