Vietnamesisk bowl med vegofärs
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vietnamesisk bowl med vegofärs

Vietnamesisk bowl med vegofärs

vitlöksris, mango, mynta och koriander

En snabblagad vegetarisk bowl med vietnamesiska smaker. Vi steker vegofärs med morot, chili, lime, vitlök, ingefära och soja. Vi serverar vår bowl med vitlöksris, mangosalsa och morotsband, och toppar med örtmajo, mynta och koriander.

Taggar:
Stark
Allergener:
Gluten
Korn
Soja
Vete
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

2

Vitlöksklyfta

150

Basmatiris

½

Röd chili

1

Ekologisk lime

1

Ingefära

2

Morot

160

Vegofärs

(Innehåller Gluten, Korn, Soja)

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

½

Mango

1

Gurka

1

Mynta & koriander

50

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

Ingår inte i din leverans

¼

Salt (steg 1)

Smör (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)675 kcal
Energi (kJ)2825 kJ
Fett24.98 g
varav mättat2.3 g
Kolhydrater85.38 g
varav socker20 g
Protein24.06 g
Salt3.3 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka vitlöksris
1

Finhacka vitlök. Hetta upp klick smör* och en skvätt olivolja* i en kastrull på medelvärme. Fräs hälften av vitlöken i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten* [3 dl | 6 dl] och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], och koka upp. Sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock tills det ska serveras.

Förbered råvaror
2

Halvera, kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2P]. Skär lime i klyftor. Skala och riv ingefära. Riv hälften av moroten grovt, och skala resten i långa band med en potatisskalare.

Stek färs
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs vegofärs i 1-2 min, tills brynt. Sänk till medelvärme. Tillsätt riven morot, chili, limejuice [1 msk | 2 msk], resterande vitlök, ingefära, socker* [2 tsk | 3 tsk], sojasås, en skvätt vatten* och olivolja* [1 msk | 2 msk] till stekpannan. Blanda väl och sjud i 6-8 min. TIPS: Använd bara hälften av chilin om du inte tycker om stark mat.

Förbered frukt & grönt
4

Skala och tärna mango [1/2 st, 2P] i 1 cm stora bitar. Tärna gurka i 1 cm stora bitar. Plocka myntablad (kasta stjälkar). Finhacka koriander (inklusive stjälkar) och myntablad.

Blanda örtmajo
5

Blanda majonnäs, en skvätt vatten*, hälften av örterna, en nypa salt* och peppar* till en flytande konsistens i en liten skål. Blanda gurka, mango, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en stor skål.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar. Toppa med mangosalsa, morotsband och vegofärs i var sitt hörn. Ringla över örtmajo och garnera med resterande koriander och mynta.