Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Rätter som är perfekta att dela och receptkort med 4 steg. Bjud på ett skrämmande snack med denna krämiga guacamole där de hemmagjorda tortillachipsen sticker upp som gravstenar på en kyrkogård.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
3 st
Avokado
1 st
Vitlöksklyfta
4 g
Panamat
2 st
Tomat
1 portionspåse
Koriander
2 st
Tortillabröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1 st
Lime
2 msk
Olja till dressing
¼ tsk
Salt till dressing
¼ tsk
Salt till bröd
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Blanda olivolja, Panamat, salt och en nypa peppar i en liten skål.
Halvera tortillas och skär dem i 2 cm breda band. Placera tortillaband i ett lager på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja.
Rosta i ugnen tills gyllene och krispiga, 4–6 min.
TIPS: Håll ett öga på dem så de inte bränns vid.
Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked.
Halvera lime.
Grovhacka tomat.
Mixa avokado med vitlök, en skvätt limesaft, salt och en nypa peppar.
Grovhacka koriander.
Blanda guacamole, hälften av koriandern och hälften av tomaten i en skål.
TIPS: Mosa avokado med en gaffel om du inte har en mixer.
Häll guacamole i en skål, toppa med resterande tomat och placera ut tortillachips så att de ser ut som gravar på en kyrkogård.
Servera med resterande tortillachips.