HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Tysk recept
Linssallad

Linssallad

med honungsbakad grekisk ost med sötpotatis och granatäpple

När den honungsbakade grekiska osten når din gom kommer köksväggarna runt omkring dig förvandlas till medelhavska havsklippor som harmoniskt skvalpar i solskenet. Om det sticker till när du tar din första tugga av den här gudabenådade linssalladen behöver du inte oroa dig – det är bara Eros som satt en kärlekspil i dina smaklökar.

Taggar:Vegetarian
Allergener:mjölk
Tillagningstid35 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

450 g

Sötpotatis

75 g

Salladsost

(Innehållermjölk)

1 paket

Gröna linser

200 g

Körsbärstomater

1 st

Vitlöksklyfta

1 påse

Rucola

1 st

Citron

1 st

Granatäpple

2 tsk

Honung

1 st

Schalottenlök

Ingår inte i din leverans

2 msk

Olivolja

Salt och peppar

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)2661 kJ
Energi (kcal)636 kcal
Fett25 g
varav mättat9 g
Kolhydrater77 g
varav socker29 g
Kostfiber14 g
Protein19 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Rosta sötpotatis
Rosta sötpotatis
1

Sätt ugnen på 200°C varmsluftfunktion.

Skala och skär sötpotatis i 1 cm breda klyftor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över en skvätt olja och krydda med salt och peppar*. Rosta i mitten ugnen i 25-30 min.

Skiva schalottenlök tunt. Häll av och skölj linserna i en sil under kallt vatten. Halvera citron.

Förbered granatäpple
Förbered granatäpple
2

Bland citronjuice [1/2 msk, 2 pers | 1 msk, 4 pers], olivolja [2 msk | 4 msk] en nypa salt och peppar* till en dressing.

Halvera granatäpple och slå varje halva med baksidan av en träslev över en skål så att kärnorna lossnar.

TIPS: Sätt en plastpåse runt granatäpplet när du ska få loss kärnorna så slipper du envisa fläckar i ditt kök och på kläderna.

Rosta ost & tomater
Rosta ost & tomater
3

Halvera körsbärstomater. Dela salladsost [1/2 st, 2 pers] i 2 cm breda skivor.

Placera tomathalvorna och salladsosten på en plåt med bakplåtspapper. Rosta ovanför sötpotatisarna i ugnen i ca 5 min.

Stek lök
Stek lök
4

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Pressa i vitlök och tillsätt schalottenlök. Fräs i 2-4 min.

Häll i linserna och fräs i ytterligare 3-4 min. Krydda med en nypa salt och peppar.

Ta av stekpannan från värmen och blanda ner citrondressingen.

Tillsätt honung
Tillsätt honung
5

Ta ut plåten och för över tomaterna i en skål.

Sätt ugnen på grillfunktion och ringla honung [2 tsk, 2 pers | 1 msk, 4 pers] över salladsosten.Grilla överst i ugnen i 2 min.

Servera
Servera
6

Rör i tomaterna i linsblandningen. Fördela den mellan era tallrikar. Toppa med sötpotatisklyftor, salladsosten och rucola, och sist men inte minst granatäpplekärnor. Smaksätt med en nypa salt och peppar.

Smaklig måltid!