HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconLinssallad
topBanner
Linssallad

Linssallad

med honungsbakad grekisk ost, sötpotatis och granatäpple

Allergener:mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

12.5 g

Grekisk salladsost

(Innehållermjölk)

1 paket

Körsbärstomater

2 msk

Honung

Sötpotatis

Rucola

Vitlöksklyfta

Schalottenlök

Gröna linser

Citron

Granatäpple

Ingår inte i din leverans

Olivolja*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)320.8875 kcal
Energi (kJ)1342.5933 kJ
Fett15.7662 g
varav mättat2.3 g
Kolhydrater25.0538 g
varav socker5.6 g
Protein15.605 g
Salt0.8 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 200°C varmluftsfunktion. Skala och skär sötpotatis i 1 cm breda klyftor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja* och krydda med salt* och peppar*. Rosta i mitten ugnen i 25-30 min. Skiva schalottenlök tunt. Skölj linserna i en sil under kallt vatten. Halvera citron.

2

Bland citronjuice [1/2 msk, 2 pers | 1 msk, 4 pers], olivolja* [2 msk, 2 pers | 4 msk, 4 pers], en nypa salt* och peppar* till en dressing. Halvera granatäpple och slå varje halva med baksidan av en träslev över en skål så att kärnorna lossnar. TIPS: Sätt en plastpåse runt granatäpplet när du ska få loss kärnorna så slipper du envisa fläckar i ditt kök och på kläderna. 

3

Halvera körsbärstomater. Dela salladsost [1/2 st, 2 pers] i 2 cm breda skivor. Placera tomathalvorna och salladsosten på en plåt med bakplåtspapper. Rosta ovanför sötpotatisarna i ugnen i ca 5 min. 

4

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Pressa i vitlök och tillsätt schalottenlök. Fräs i 2-4 min. Häll i linserna och fräs i ytterligare 3-4 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Ta av stekpannan från värmen och blanda ner citrondressingen.

5

Ta ut plåten och sätt ugnen på grillfunktion. För över tomathalvorna till en skål. Ringla honung [2 tsk, 2 pers | 1 msk, 4 pers] över salladsosten. Grilla överst i ugnen i 2 min.

6

Rör i tomaterna i linsblandningen. Fördela den sedan mellan era tallrikar. Toppa med sötpotatisklyftor, salladsosten och rucola [1/2 påse, 2 pers], och sist men inte minst granatäpplekärnor. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*.