HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Tysk recept
Linssallad

Linssallad

med honungsbakad grekisk ost, sötpotatis och granatäpple

När den honungsbakade grekiska osten når din gom kommer köksväggarna runt omkring dig förvandlas till medelhavska havsklippor som harmoniskt skvalpar i solskenet. Om det sticker till när du tar din första tugga av den här gudabenådade linssalladen behöver du inte oroa dig – det är bara Eros som satt en kärlekspil i dina smaklökar.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

450 g

Sötpotatis

75 g

Grekisk salladsost

(Innehållermjölk)

1 paket

Gröna linser

200 g

Körsbärstomater

1 st

Vitlöksklyfta

½ påse

Rucola

1 st

Citron

1 st

Granatäpple

2 tsk

Honung

1 st

Schalottenlök

Ingår inte i din leverans

2 msk

Olivolja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)2661 kJ
Energi (kcal)636 kcal
Fett25 g
varav mättat9 g
Kolhydrater77 g
varav socker29 g
Kostfiber14 g
Protein19 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200°C varmluftsfunktion. 

Skala och skär sötpotatis i 1 cm breda klyftor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och krydda med salt och peppar*. Rosta i mitten ugnen i 25-30 min.

Skiva schalottenlök tunt.

Skölj linserna i en sil under kallt vatten.

Halvera citron.

2

Bland citronjuice [1/2 msk, 2 pers | 1 msk, 4 pers], olivolja [2 msk, 2 pers | 4 msk, 4 pers] en nypa salt och peppar* till en dressing.

Halvera granatäpple och slå varje halva med baksidan av en träslev över en skål så att kärnorna lossnar.

TIPS: Sätt en plastpåse runt granatäpplet när du ska få loss kärnorna så slipper du envisa fläckar i ditt kök och på kläderna.

3

Halvera körsbärstomater. Dela salladsost [1/2 st, 2 pers] i 2 cm breda skivor. 

Placera tomathalvorna och salladsosten på en plåt med bakplåtspapper. Rosta ovanför sötpotatisarna i ugnen i ca 5 min.

4

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Pressa i vitlök och tillsätt schalottenlök. Fräs i 2-4 min. 

Häll i linserna och fräs i ytterligare 3-4 min. Krydda med en nypa salt och peppar.

Ta av stekpannan från värmen och blanda ner citrondressingen.

5

Ta ut plåten och för över tomaterna till en skål. 

Sätt ugnen på grillfunktion.

Ringla honung [2 tsk, 2 pers | 1 msk, 4 pers] över salladsosten. Grilla överst i ugnen i 2 min.

6

Rör i tomaterna i linsblandningen. Fördela den sedan mellan era tallrikar.

Toppa med sötpotatisklyftor, salladsosten och rucola [1/2 påse, 2 pers], och sist men inte minst granatäpplekärnor. Smaksätt med en nypa salt och peppar.

Smaklig måltid!